Afbeelding

Culinair én muzikaal genieten bij De Proeftuin

Algemeen

Lekker smullen van gerechten van twaalf horecagelegenheden, dansen tijdens live-optredens en gezellig bijkletsen met een wijntje erbij. Dát zijn de ingrediënten van het evenement De Proeftuin in de tuin van SintLucas. Lions Club Boxtel Belles Amies organiseert zondag 9 april alweer de achtste editie en net als voorgaande jaren belooft het weer een spektakel te worden. De voorbereidingen beginnen echter vandaag al, in de tuin van SintLucas wordt onder meer een festivaltent opgebouwd.

Al acht jaar wordt De Proeftuin gehouden in de tuin van SintLucas. De locatie is helemaal ommuurd zodat volwassenen ongestoord kunnen genieten terwijl hun kinderen op het beschutte terrein spelen. Voor de kinderen zijn er allerlei workshops en sportieve activiteiten. En als ze honger krijgen? Dan kunnen de jongste bezoekers terecht bij Smulfriet voor lekkere frietjes.

Tijdens De Proeftuin zijn twaalf Boxtelse horecazaken aanwezig en worden heerlijke gerechten geserveerd. Zondag kunnen bezoekers genieten van eten van de volgende restaurants: in2Sushi, Het Hof, Kookpunt Oké, Brownies & Downies, La Casa Dei Cicchetti, Le Temps Perdu, De Rechter, De Waag, N9NE, Di Piu, Proef! Culinair en De Deugniet. De dames van Lions Club Boxtel Belles Amies zorgen voor koffie, thee én huisgemaakt gebak. Voor de muzikale omlijsting zijn er optredens van Van Bakkus en One Two Many.

TENT

Op het terrein plaatst de organisatie een grote tent zodat bezoekers droog staan als het regent. En natuurlijk zijn er volop statafels om gezellig bij te kletsen met een drankje. Ook aan mindervalide bezoekers is gedacht, speciaal voor hen is het looppad extra breed.

Om De Proeftuin laagdrempelig én toegankelijk te houden voor iedereen, betalen bezoekers geen entree. De gerechten worden betaald met Proeftuintjes, voor tien stuks betaalt men twintig euro. In de voorverkoop krijgen bezoekers twee euro korting. De opbrengst is elk jaar bestemd voor een goed doel. Deze keer zijn dat stichting Nabij en de wandeltuin van centrumverpleeghuis Liduina.

Ook zin om De Proeftuin te bezoeken? Kaarten met Proeftuintjes zijn in voorverkoop te krijgen bij galerie en inlijsterij De Expositie, schoenmakerij Bas, eetcafé De Deugniet en via de website www.ticketkantoor.nl/shop/proeftuin. Het evenement duurt zondag van 13.00 tot 19.00 uur.

Meer weten? Kijk op www.lionsclubboxtelbellesamies.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 1 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 3 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 4 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 5 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 7 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 22 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 23 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 27 mrt, 14:01