Afbeelding

Coronavirus bij MEP-speler 'bijtijds ontdekt'

Algemeen

'Gelukkig is het coronavirus bijtijds ontdekt', vertelt voorzitter Peter Langenhuijsen van hockeyclub MEP. Vrijdag kreeg hij van de GGD te horen dat een van 'zijn' leden het coronavirus heeft opgelopen. Het lid is 

Zondag had de speler van MEP nog gehockeyd met zijn team. ,,Al die spelers, ook van de tegenstander, zijn geïnformeerd door de GGD. Zij vallen in de laagste risicogroep die kans heeft op besmetting'', aldus Langenhuijsen. 

Op zondag leek het MEP-lid nog geen symptomen te hebben, maar in de dagen erna kwamen die wel en werd uiteindelijk contact met de GGD opgenomen. Gisteren kwamen de resultaten positief terug. 

De persoon maakt het wel, aldus Langenhuijsen. ,,Het gaat om een jonger iemand, dus ik ben hoopvol dat het allemaal goed komt. Het gaat echter natuurlijk ook om te voorkomen dat anderen besmet raken. Maar gelukkig is het bijtijds ontdekt.  Wat dat betreft gaat de GGD er adequaat mee om.''

Volgens Langenhuijsen had het MEP-lid het virus meegebracht uit een risicogebied. 

Voor de hockeyclub heeft het verder geen gevolgen. Alle trainingen en wedstrijden kunnen gewoon doorgaan.

UPDATE: Het MEP-lid is geen inwoner van Boxtel, bevestigde voorzitter Langenhuijsen vrijdagmiddag 6 maart. Om privacyredenen kan hij niet zeggen wat de woonplaats van de speler is. Via deze link van het Rijksintituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)  worden meldingen per gemeente in kaart gebracht. 

De gemeente Boxtel benadrukte vandaag, naar aanleiding van de lokale berichtgeving, dat burgemeester Ronald van Meygaarden van de GGD nog geen bericht had gekregen over een besmette inwoner. De burgemeester wordt persoonlijk door de GGD geïnformeerd als het bevestigd is dat een inwoner het coronavirus heeft.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 14 minuten geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 2 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 20 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu gisteren
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 apr, 10:00
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 17 apr, 10:00
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 17 apr, 09:05