RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:47:34    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Sun 25 Jan 2015 13:52

Consumentenactie start in maart

Lettergrootte: A- A+

Consumentenactie start in maart

In maart krijgen de inwoners van Boxtel, Lennisheuvel, Esch en Gemonde een gratis spaarpas in de bus. Daarmee kunnen ze bij Boxtelse winkeliers punten sparen of beter gezegd: Boxtelaartjes. Want zo heten de spaarpunten. Met die Boxtelaartjes kunnen consumenten profiteren van aanbiedingen van lokale ondernemers én tevens een donatie doen aan hun favoriete vereniging of stichting. Boxtelaartjes is een initiatief van de uitgever van deze krant, stichting Brabants Centrum.

Lokale consumenten 'verleiden' om zoveel mogelijk bij plaatselijke ondernemers te winkelen. ,,Daardoor gaat het de ondernemers beter en wordt het aantrekkelijker voor nieuwe ondernemers om zich hier te vestigen. Dat is goed voor de werkgelegenheid, maar als het de ondernemers beter gaat, kunnen zij het publiek ook laten profiteren van leukere aanbiedingen. We willen ons eigen dorp koesteren", zegt directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum.

Eind oktober werd het idee voor de Boxtelaartjes gelanceerd en na enkele informatieavonden hebben inmiddels tal van ondernemers de spaaractie enthousiast omarmd. ,,Zo'n vijftig MKB'ers die zich richten op consumenten willen al meedoen. En dit aantal zal ongetwijfeld nog groeien", aldus Van der Zee. Ook verenigingen en instellingen gaan profiteren van de spaaractie, is het plan ook met een aantal sportclubs besproken. 

De passen waarmee mensen Boxtelaartjes kunnen sparen, vallen in maart bij ongeveer tienduizend adressen op de deurmat. Om vaste abonnees van Brabants Centrum te belonen, ontvangen zij een zwarte vip-pas waarop op voorhand al 300 spaarpunten staan, omgerekend een waarde van 30 euro. Nieuwe abonnees ontvangen een tegoed van 24 euro op hun pas. Het tegoed is meteen in te wisselen tegen de speciale Boxtelaartjes-aanbiedingen van deelnemende ondernemers. Mensen die de krant niet wekelijks in de bus krijgen, ontvangen een groene spaarpas zónder punten. Van elk aankoopbedrag bij een deelnemende ondernemer wordt 10 procent aan spaarpunten bijgeschreven op de pas. Wie de gespaarde Boxtelaartjes bij winkeliers inwisselt op een aanbieding, schenkt automatisch vijftig cent een vereniging of stichting naar keuze.

Woensdag 28 en donderdag 29 januari vinden voorlichtingsbijeenkomsten voor ondernemers plaats in respectievelijk grand café Rembrandt en restaurant De Bourgondiër. Belangstellenden kunnen beide avond óf om 18.30 óf om 20.00 uur aanschuiven om bijgepraat te worden en zich in te schrijven al deelnemer. Dinsdag 27 januari worden de ondernemers die zijn aangesloten bij de winkeliersverenigingen Selissen en Oosterhof bijgepraat tijdens hun eigen ledenvergaderingen.

Op de foto: De gratis Boxtelaartjespas die in maart wordt verspreid dient geactiveerd te worden via internet.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie SNS Bank Beleef Boxtel