Afbeelding

Concert DoMus met tiental leerlingen

Algemeen

De Boxtelse musicoloog, pianodocent en muziekpedagoog Eric Schoones houdt woensdag 13 juli een kamerconcert in zijn huiskamer aan de Poolsestraat 41. Schoones presenteert in de reeks DoMus-kamerconcerten een optreden van een tiental pianoleerlingen, die werken gaan spelen van Beethoven tot Einaudi.

De uitvoering in Schoones' huiskamer begint woensdag om 19.30 uur met een concert van de jongste leerlingen. Daarna treden de gevorderde muziekleerlingen voor het voetlicht. Minke Wijnhoven speelt twee mazurka's van Chopin en 'Kinderszenen' van Schumann, Guus Leufkens komt met Bach, Beethoven, Brahms, Webern en speelt bovendien eigen werk.

Samen met Patrick Tjon-En-Fa speelt gastheer Schoones een sonate van Mozart. Myrthe van den Bogaert, die ook op de cd van de Boxtelse muziekpedagoog meespeelde en onlangs in Amersfoort nog een prijs won voor haar pianospel, brengt van Schumann 'Arabesque' en 'Blumenstück', 'Souvenirs de Paganini' van Chopin en twee delen uit de 'Petite Suite' van Debussy. Schoones speelt zelf de 'Sonatine' van Ravel, 'Prelude' van Bach in de bewerking van Rachmaninoff en 'The Night We Called It A Day' van Keith Jarrett.

Het DoMus-kamerconcert op woensdag 13 juli is gratis toegankelijk. Meer informatie en reserveringen via (0411) 68 44 31 of e-mail: info@ericschoones.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 6 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 8 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 10 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 13 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 13 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 13 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 13 uur geleden