Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

College verruimt openingstijden milieustraat niet

Algemeen

Door de coronamaatregelen staan bij de Boxtelse milieustraat lange rijen. Het college van burgemeester en wethouders is echter niet van plan de openingstijden te verruimen, zoals de oppositiepartij CDA vroeg.

Het klopt dat er wordt gemopperd, aldus het college van B en W. De gemeentebestuurders ervaren ook dat er mensen zijn die begrip hebben voor de lange wachtrijen. Die hoeven niet per se korter te worden als de openingstijden worden verruimd. ,,Dit heeft te maken met de tijd die nodig is om de afvalcontainers af te voeren en om te wisselen. Bij een ruimere openstelling ontstaat een logistiek probleem", aldus het college.

Maar ook denken B en W dat het flink in de kosten zal lopen. Nu al zijn medewerkers zwaar belast met de toegenomen drukte op de milieustraat en het naleven van de RIVM-richtlijnen. Dat zorgt er al voor dat de openstelling momenteel duurder is dan normaal. ,,Bij verruiming van de openingstijden nemen de kosten voor inhuur verder toe en dit heeft uiteindelijk zijn weerslag op de afvalstoffentarieven in de toekomst," stellen burgemeester en wethouders.

Ook oppositiepartij Balans stelde vragen aan het gemeentebestuur over het openstellen van de milieustraat. De gemeente zet ook verkeersregelaars in. De fractie stelt voor om te kijken of er een andere route van bezoekers naar de milieustraat nodig is. Dit zodat de verkeersregelaars niet meer nodig zijn. ,,Die besparing kan dan ingezet worden voor de extra uren van de medewerkers", aldus woordvoerder en raadslid Rianne van Esch. Zij vraagt om te kijken naar de in- en uitrit aan de Mijlstraat. Maar ook wil ze weten wat de kosten zijn voor de verkeersregelaars.

Het college van B en W moet nog ingaan op de vraagstelling van Balans.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 6 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 7 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 9 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 10 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 11 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 13 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30