Circus Sijm voert in het hele land voorstellingen op voor zorgbehoevenden en ouderen. In het laatste weekeinde van mei slaat het gezelschap haar tenten op bij het Boxtelse verpleeghuis Liduina. (Foto: circus Sijm).
Circus Sijm voert in het hele land voorstellingen op voor zorgbehoevenden en ouderen. In het laatste weekeinde van mei slaat het gezelschap haar tenten op bij het Boxtelse verpleeghuis Liduina. (Foto: circus Sijm).

Circus Sijm strijkt neer bij Liduina

Algemeen

Dat circus Sijm eind mei naar Boxtel zou komen was al bekend. Nu is het programma en ook de locatie vastgesteld. Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 mei slaat het circus de tenten op bij zorgexpertisehuis Liduina, op het grasveld voor de ingang. 1.700 mensen die zorg en aandacht nodig hebben krijgen daar gratis voorstellingen aangeboden. Duizend kaarten gaan in de vrije verkoop.

De stuurgroep bestaat uit Wim Ketelaars en Yvonne van de Nostrum van evenementenstichting Boxtel Vooruit, Kees de Wild van muziekkapel De Volle Bloas, Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum en Carin Jansen van Zorggroep Elde de stuurgroep.

Dinsdag 22 mei start de opbouw van het circus op het grasveld aan de Liduinahof. ,,Het is een leuke locatie en vanuit Zorggroep Elde kunnen wij facilitair alles regelen en ook onze grote parkeerplaats biedt veel voordelen", stelt Jansen. Die ruimte is ook nodig, want verspreid over drie dagen staan niet vijf (zoals aanvankelijk gedacht) maar liefst negen voorstellingen gepland. Per keer is er plaats voor driehonderd mensen, omdat er rekening wordt gehouden met rolstoelen en ligbedden.

De reacties zijn hartverwarmend, merken de initiatiefnemers. Al ruim tien organisaties hebben zich als 'vriend' aan de circusvoorstellingen verbonden. Van woonstichting Sint-Joseph, zorginstelling Cello, Zorggroep Elde tot de Lions Club, JCI Dommelland, Rotary en Brabants Centrum.

DE VOLLE BLOAS

In december werd bekend dat circus Sijm naar Boxtel komt. Het gezelschap voert door het hele land voorstellingen op om zorgbehoevenden en ouderen die niet meer zo makkelijk een uitje maken op locatie een bijzondere mix van circus, theater en muziek voor te schotelen. Muziekkapel De Volle Bloas, die dit jaar 35 jaar bestaat, treedt diverse keren op als circusorkest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 45 minuten geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 15 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 18 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 19 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 19 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 20 uur geleden