De grote naaldspar die vorig jaar nog de heropende Markt sierde, heeft plaats gemaakt voor een grote lichtjesboom (met led-verlichting). Die wil het centrummanagement ook de komende jaren gebruiken. (Foto: Filipe van den Borne).
De grote naaldspar die vorig jaar nog de heropende Markt sierde, heeft plaats gemaakt voor een grote lichtjesboom (met led-verlichting). Die wil het centrummanagement ook de komende jaren gebruiken. (Foto: Filipe van den Borne). Foto: Filipe van den Borne

Centrum Boxtel maakt zich op voor kerstfair

Algemeen

Bijna is het weer zover: Kerstmis. Voordat we allemaal aanschuiven voor de kerstmaaltijd, staat zondag 22 december eerst nog de Boxtelse kerstfair op het programma. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de winkelstraten en de Markt gevuld met kraampjes en foodtrucks. Dat alles omringd door een gezellige decembersfeer. De kinderen kunnen dit jaar zelfs nog iets speciaals verwachten in het pand waar voorheen Intertoys was gevestigd.

De organisatie van de Boxtelse kerstfair is al enkele maanden druk bezig om het evenement tot een succes te maken. Yasmine Melis van Sigarenmagazijn Voets aan de Rechterstraat en organisator Jordy van den Boer zetten de vernieuwing van vorig jaar door. 

FROZEN

Speciaal voor de kinderen is het pand in de Croonpassage, waar tot halverwege dit jaar nog speelgoedwinkel Intertoys zat, ingericht als speel- en knutselruimte. Ook de Disneyfiguren Elsa en levende sneeuwpop Olaf uit de tekenfilm Frozen 2 zijn zondag aanwezig. Zij gaan met iedereen op de foto en geven nog een kort optreden. Ook de kerstman brengt een bezoek aan de Boxtelse markt.

Buiten krijgen de bezoekers op een viertal plekken ook muzikale intermezzo's voorgeschoteld. Diverse koren en blaasorkesten wisselen elkaar op de podia af en spelen of zingen bekende kerstliedjes.

De Boxtelse centrumondernemers zorgen elk voor een kraampje bij hun winkel en er staan foodtrucks op de Markt voor de lekkere trek. De straten worden verder gevuld met verkooppunten van kerstspulletjes en lekkernijen. Daarvoor is dit jaar Carola Jongman van bureau Eeri ingeschakeld. Boxtel kan daardoor een professioneel ingerichte kerstbazaar verwachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 29 minuten geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu gisteren
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 24 apr, 10:00