14:08:00    vrijdag, 07 augustus 2020
brabants centrum logo
Tue 07 Jul 2020 10:11

CDA kiest Vera Brouns als lijsttrekker

Lettergrootte: A- A+

CDA kiest Vera Brouns als lijsttrekker

De leden van oppositiepartij CDA Boxtel hebben Vera Brouns gekozen als lijsttrekker voor de naderende herindelingsverkiezingen in december. Momenteel is de Boxtelse al fractievoorzitter van de christendemocraten in de gemeenteraad. Zij wordt daar geflankeerd door raadsleden Kübra Atalay en Roel de Los Hoyos, die ook plekken twee en drie bezetten op de kandidatenlijst. 

Na haar studies Lerarenopleiding Biologie en HEAO bedrijfseconomie werkte Brouns jarenlang werkzaam bij Unilever. Tegenwoordig is zij docent Biologie aan het Elde College in Sint-Michielsgestel. De lijsttrekker treedt in de voetsporen van Hélène van As, die tijdens de vorige verkiezingen deze rol innam. Brouns ontpopte zich destijds al als wethouderskandidaat, maar het CDA behoorde uiteindelijk niet tot de coalitie.

Brouns is verheugd met het lijsttrekkerschap: ,,Elke dag ben ik blij en trots om Boxtelse te zijn, trots op onze samenleving, economie en cultuur. Maar die mooie gemeenschap zijn we niet zomaar geworden en dat zullen we ook niet zomaar blijven", zegt ze. ,,In plaats van meer beloftes, doe ik een oproep: laten we samen problemen van inwoners en ondernemers aanpakken en oplossen; laten we met elkaar Boxtel weer financieel gezond en bewoonbaar maken; laten we zowel Jeugdzorg als Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) eindelijk eens structureel aanpakken. Kies voor CDA omdat het anders kan, zelfs anders moet.”

Het bestuur en de leden van het CDA Boxtel zijn, gezien hoe de raadsfractie momenteel haar rol vervult in de gemeenteraad, zeer tevreden met de benoeming van Brouns. ,,Met grote regelmaat pakt de fractie verbeterpunten op en brengt deze onder de aandacht van de gemeenteraad, wethouders en burgemeester", aldus voorzitter Han Swinkels.

Raadslid Kübra Atalay blijft de nummer twee op de kandidatenlijst, net als bij de vorige verkiezingen. Roel de Los Hoyos nam twee jaar geleden de raadszetel van Van As over en ziet zichzelf terug op plek drie. Momenteel bezet de CDA-fractie drie zetels in de raad.

Steunfractieleden Gijs van der Heijden (plek 4) en Bernadette Hoogakker (plek 5) completeren de top vijf. De komende periode gaat de partij aan de slag om de volledige kandidatenlijst in te vullen. Die wordt in augustus gepresenteerd.

OP DE FOTO: Van links naar rechts: lijsttrekker Vera Brouns, Roel de Los Hoyos en Kübra Atalay. Het drietal bezet momenteel ook alle zetels van CDA in de gemeenteraad. (Foto: Ruud van Casteren).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

De aanbesteding voor de Leunisdijk kan dit jaar van start. De provincie Noord-Brabant heeft vorige week het benodigde extra budget van bijna... >>

Thu 06 Aug 2020 12:02

Geen Oktoberfest in Boxtel

Geen Oktoberfest in Boxtel

De organisatoren van Oktoberfest Boxtel maken bekend dat het muzikale bierfeest in sportcomplex De Braken dit jaar niet doorgaat. 

>>

Tue 04 Aug 2020 10:02

Programma Boxtel Centrum Bruist

Programma Boxtel Centrum Bruist

UPDATE - Vanwege de weersverwachtingen heeft coördinator Jordy van den Boer het activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist dit weekeinde wat... >>

Fri 31 Jul 2020 15:51

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

 Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol... >>

Fri 31 Jul 2020 12:10

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

Een 66-jarige Boxtelaar hoorde donderdag 30 juli een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden tegen zich eisen voor de rechtbank in... >>

Fri 31 Jul 2020 08:13

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Olieenzo Geld en Makelaardij Alfa buisman optiek EmielTechniek Doornmalen electro Remax-optimus Huidtherapie Filipe Geerts advies Podium Boxtel