Afbeelding

Carminis Consort naar Boxtel

Algemeen

Het optreden van Carminis Consort in de muziekserie Klassiek in de Kerken (KliK) belooft zaterdag 16 april veel moois in het protestantse kerkje aan de Clarissenstraat.

Carminis Consort wordt gevormd door de sopranen Ineke Baksteen en Margareth Iping, Juun Voorhoeve op viola da gamba en barokgitaar en Tjalling Roosjen op klavecimbel. Het kwartet is gespecialiseerd in het barokke repertoire voor twee sopranen en continuo. Tijdens de nieuwe aflevering van de concertreeks KliK presenteert het twee jaar geleden opgerichte barokensemble haar nieuwste programma: 'Psallite Domino, sancti ejus'.

Huygens en Hollanders zijn twee Nederlandse componisten uit de zeventiende eeuw. Van hun hand klinken geliefde fragmenten van psalmen met een Latijnse tekst. Huygens hoorde zijn Italiaanse tijdgenoot Monteverdi in Venetië en was diep onder de indruk van het werk van deze kapelmeester in de beroemde San Marco-basiliek. Carminis Consort vertolkt ook instrumentale muziek: van Girolamo Frescobaldi.

Klassiek in de Kerken is de 'doorstart' van Proefkamermuziek en wordt georganiseerd door een werkgroep die bestaat uit de Boxtelaren Maarten Koelink, Corrie Terlouw, Kees Doevendans, David Andreae en Laurens Felix. Vorig jaar november vond het eerste optreden in de concertreeks plaats. Jaarlijks wil KliK vier tot zes vocale en/of instrumentale concerten op zaterdagmiddag houden in de Sint-Petrusbasiliek of de protestantse kerk. Het optreden wordt steeds afgesloten met een glas wijn tijdens de nazit.

Het concert in de kerk aan de Clarissenstraat begint om 16.00 uur en duurt een uur zonder pauze. Toegang is 10,00 euro inclusief programmaboek en een drankje na afloop.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 1 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 8 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 9 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 10 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 21 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 23 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren