Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Campagnegeweld barst los

Algemeen

Landelijke, provinciale en ook onze Boxtelse politici waren dit weekeinde op diverse plekken in Boxtel. Zo toog de landelijke campagnebus van D66 door de straten met onder meer Tweede Kamerleden Jessica van Eijs en Joost Sneller. En fractievoorzitter Patricia Brunklaus die GroenLinks in de Provinciale Staten vertegenwoordigt, onthulde op de Baroniestraat een waarschuwingsbord voor luchtvervuiling. Onder toeziend oog van lijsttrekker Peter van de Wiel (Combinatie95). 

Ondertussen worden de lantaarnpalen en campagneborden in Boxtel behangen en volgeplakt met posters en flyeren de politici erop los. Hoewel de campagnes al even bezig zijn met onder meer diverse politieke debatten en acties, zullen de komende dagen weinigen nog ontkomen aan een politieke uiting of een contactmoment met een politicus.

Nog tien dagen duurt het tot de verkiezingen. Onder de noemer Boxtel Kiest hoopt de gemeente Boxtel dat minstens 52 procent van de kiezers komt opdagen op 21 maart.

Stichting Brabants Centrum publiceert donderdag 15 maart haar verkiezingskrant. Met onder meer de lokale kieswijzer. Daags erna wordt Stemmen in Boxtel Live georganiseerd. Tijdens deze show worden niet alleen inhoudelijk sterke gesprekken gevoerd, maar kan het publiek ook rekenen op een vermakelijke en toegankelijke avond. Aanmelden mag, maar is niet verplicht. De toegang is gratis voor iedereen. De live-show begint om 19.30 uur en is vanaf dat moment ook te volgen via Facebook. (Foto: Gerard Schalkx).

DISCLAIMER: eerder werd melding gemaakt dat Europarlementariër Sophie in 't Veld aanwezig was tijdens de campagne van D66. Die bleek op het laatste moment verhinderd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 51 minuten geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 7 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 8 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 21 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 23 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen gisteren