10:56:15    zaterdag, 06 juni 2020
brabants centrum logo
Fri 28 Feb 2020 10:11

Burgemeester maakt onderzoek BC zwart

Lettergrootte: A- A+

Burgemeester maakt onderzoek BC zwart

,,Heldere, objectieve informatie, uitleg en verantwoording", vond een lezer van het artikel dat Brabants Centrum twee weken geleden publiceerde over ambtenarenorganisatie MijnGemeenteDichtbij (MGD). Dit in tegenstelling tot burgemeester Ronald van Meygaarden van de gemeente Boxtel. In een interne memo aan alle raadsleden en wethouders schreef hij dat informatie 'willekeurig en niet juist' is weergegeven. Opmerkelijk, want de gemeente kreeg voorafgaand aan de publicatie inzage.

De gemeente vertelde over haar kritiek niets tegen deze krant. In opdracht van Van Meygaarden en directeur Astrid Kraal (MGD) worden geen vragen van de redactie meer beantwoord over het ambtelijk apparaat.

Na de publicatie in Brabants Centrum van 13 februari over de financiën van MGD, werd besloten dat een intern onderzoek naar de ambtelijke organisatie sneller plaatsvindt dan oorspronkelijk de bedoeling was. Het besluit volgde daags na het krantenartikel tijdens een gezamenlijke heidag van de colleges van B en W van zowel Boxtel als Sint-Michielsgestel.

Van Meygaarden - die voor het gewraakte artikel niet is bevraagd - en directeur Kraal hebben een verklaring naar alle raadsleden en wethouders gestuurd over de stilte richting Brabants Centrum. Deze is op 21 februari verspreid en in handen gekomen van deze redactie. Over het artikel in deze krant staat: ,,Aangeleverde informatie is willekeurig en daardoor niet juist weergegeven. We hebben dan ook besloten niet verder mee te werken aan de artikelen die in dit kader nog volgen.”

De burgemeester en de MGD-directeur geven echter geen onderbouwing voor hun beweringen. Zij wijzen de politici in de memo tevens op de evaluatie waarvan de ambtelijke organisatie zelf opdrachtgever is.

FUSIE

MijnGemeenteDichtbij (MGD) is in 2016 ontstaan nadat de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel hun ambtenarenorganisaties fuseerden. Brabants Centrum besloot om de doelen van het nieuwe apparaat kritisch tegen het licht te houden. Dit leidde twee weken geleden tot een eerste artikel over de financiën.

Ondanks dat de gemeente Boxtel kiest voor een intern onderzoek en geen mededelingen meer wil doen over de eigen ambtelijke organisatie, gaat deze krant door met zijn onderzoek naar MGD. Vorige week is een enquête uitgezet onder circa 120 clubs, verenigingen en belangengroepen over hun ervaringen met de nieuwe ambtenarenorganisatie. Op de vragenlijst zijn inmiddels een kleine veertig reacties ontvangen.

* * *

Wilt u als plaatselijke (vrijwilligers)organisatie de enquête over MGD ook ontvangen? En hebt u een waardevolle toevoeging, een belangrijke vraag die moet worden beantwoord en/of een ervaring die u wilt delen? Neem contact op met redacteur Pål Jansen via pol.jansen@brabantscentrum.nl of 06-57 54 53 08.

Lees meer in de digitale editie

Tekst: Pål Jansen | Foto: Rens van den Elsen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Geen losse kabels meer die over de weg naar het stoplicht hangen. Het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vicaris Van... >>

Fri 05 Jun 2020 15:44

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers Vion demonstreren voor Boxtelse vestiging

Medewerkers van varkensslachterij Vion demonstreren voor de Boxtelse vestiging op bedrijventerrein Ladonk. Met borden en t-shirts met leuzen als... >>

Thu 04 Jun 2020 16:13

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

De Ploegers schort activiteiten op voor komend jaar

Een rigoureus besluit van De Ploegers: het bestuur van de prinsenvereniging heeft besloten alle activiteiten die voor het naderende... >>

Wed 03 Jun 2020 20:19

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Geen uitbreiding voor Oosterhof

Winkelcentrum Oosterhof wordt vernieuwd, maar niet uitgebreid. Dat stelt de vereniging van eigenaren (vve) in een persverklaring.

>>

Wed 03 Jun 2020 15:07

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

Achttien medewerkers Vion Boxtel positief getest op corona

De GGD heeft bij 18 medewerkers van slachterij Vion in Boxtel een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat blijkt uit het onderzoek dat... >>

Tue 02 Jun 2020 16:55

Advertenties

Huidtherapie buisman optiek Geerts advies Alfa Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Podium Boxtel TopSlank Filipe Geld en Makelaardij Remax-optimus Toverboom Beleef Boxtel EmielTechniek Doornmalen electro