Afbeelding
Foto: Jan Tax

Buiten je handen wassen bij de Coop in Liempde...

Algemeen

Aan creativiteit geen gebrek bij Coop Tax. Klanten kunnen daar buiten hun handen wassen voordat ze er boodschappen doen. Supermarktondernemer Jan Tax zorgde dat er een mobiele wastafel voor zijn super kwam te staan: ,,Ik heb 'm zelf gemaakt op mijn vrije zondagmiddag."

Van alle kanten is het behelpen op plekken waar mensen komen. Diverse supermarkten nemen maatregelen, en zo ook de Coop in Liempde waar sinds vandaag buiten een handenwaspunt prijkt. ,,Er wordt al gretig gebruik van gemaakt", aldus Tax. Hij heeft er al veel verschillende reacties op gehad. ,,Wat fijn dat we dit doen, geweldig, enzovoort", klinkt de supermarktondernemer tevreden. Ook andere maatregelen zijn uiteraard genomen bij de super in Liempde. Zoals glazen platen voor de kassa's, wat bij andere kruidenierszaken ook wordt gedaan. 

Ook in andere Liempdse winkels worden op diverse wijzen de noodzaak van hygiëne blijvend onder de aandacht gebracht. Zo hangt er een poster bij de winkelramen van bakkerij Van Eijndhoven waarmee consumenten er nogmaals op worden geattendeerd om anderhalve meter afstand van elkaar te houden (zie afbeelding). ,,Er wordt best aardig geluisterd door de klanten, maar de paar ondeugden onder ons moeten nog eens met de neus op de feiten gedrukt worden. Al was het maar om de luxe van 'gewoon' boodschappen doen blijvend te kunnen garanderen", aldus bakker Jos van Eijndhoven. ,,'Anderhalve meter' maakt het verschil. Daar is geen millimeter van gelogen!", bezweert hij.

Leden lezen meer over corona in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde in de media van Brabants Centrum. Steun de stichting, word lid en draag bij aan lokale journalistiek. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 7 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 8 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 10 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 11 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 12 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 14 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30