Om de komende dagen goed toegerust te zijn op eventuele nieuwe (auto)branden heeft de Boxtelse brandweer de hulp ingeroepen van korpsen uit de omgeving. (Foto: Sander van Gils).
Om de komende dagen goed toegerust te zijn op eventuele nieuwe (auto)branden heeft de Boxtelse brandweer de hulp ingeroepen van korpsen uit de omgeving. (Foto: Sander van Gils).

Brandweer schakelt regiokorpsen in

Algemeen

Om eventuele nieuwe brandmeldingen goed op te vangen, heeft de Boxtelse brandweer de hulp ingeroepen van korpsen uit de regio. Dat meldde burgemeester Mark Buijs zondagmiddag. Hij was kort ervoor op bezoek geweest in de wijk Breukelen, waar sinds woensdagavond al vijf keer brand is gesticht. Hij sprak onder meer met Michel der Kinderen, van wie 's nachts zijn auto volledig uitbrandde.

,,De mensen in de wijk reageren redelijk gelaten. Natuurlijk heerst er onrust, maar er is geen sprake van paniek en daar ben ik blij mee. De politie doet er alles aan om de brandstichters op te pakken, maar is daarbij wel afhankelijk van de oren en ogen van de mensen in de buurt. Ik hoop van harte dat zij meteen bellen als ze iets verdachts zien", vertelde burgemeester Buijs zondagmiddag. Hij keerde vervroegd terug uit het Belgische Hoogstraten, waar hij een Boxtelse delegatie aanvoerde die daar de Heilig Bloedviering bijwoonde. Na de hoogmis, prachtig opgeluisterd  door ons eigen Sint-Petruskoor, ben ik terug naar Boxtel gereden. Filmploegen van landelijke media waren in de wijk aan het filmen en dus leek het me goed dat ik daar zelf het woord kon voeren."

Net als de politie zelf, wil burgemeester Buijs niets zeggen over het onderzoek naar de brandstichter(s). Wel heeft hij gesproken met Der Kinderen, de bewoner van de Van Rijckevorselstraat van wie afgelopen nacht de auto in vlammen opging. ,,Hij is erg geschrokken van het voorval. Bovendien had hij net een week ander werk en heeft zijn nieuwe werkgever moeten bellen dat hij komende maandag al niet op tijd kan zijn doordat hij nu geen auto heeft. Als zijn baas moeilijk doet, moet ie mij maar bellen, heb ik gezegd."

Ook bij Elisabeth Bas, waar van zaterdagochtend voor dag en dauw een afvalhok volledig uitbrandde, ging burgemeester Buijs zondagmiddag een kijkje nemen. ,,Door de inzet van de brandweer is voorkomen dat het vuur is overgeslagen naar het aangrenzende wooncomplex. De dader of daders beseffen niet wat ze aanrichten. Buurtbewoners zijn erg aangeslagen."

De bestrijding van vijf branden in vier dagen tijd, vergt veel van de leden van de vrijwillige Boxtelse brandweer, beseft ook de burgemeester. ,,Ik heb Hendrie Koppen (sinds vorige week commandant van de brandweerpost Boxtel - red.) een compliment gemaakt voor de inzet van zijn mensen. Om ook de komende dagen goed inzetbaar te blijven, heeft hij bijstand gevraagd aan én gekregen van brandweerkorpsen uit de omringende gemeenten."

Zaterdag riepen politie en gemeente burgers al om waakzaam en alert te zijn. Die oproep herhaalde burgemeester Buijs zondagmiddag nog eens nadrukkelijk. ,,Ik heb er het volste vertrouwen in dat de politie deze zaken tot een goed einde brengt, maar de medewerking van de mensen in de wijk is daarbij onmisbaar. Dat bleek afgelopen nacht wel. Ondanks extra surveillance, brandde toch weer een auto uit. Ik hoop dat mensen direct 112 bellen als ze iets verdachts zien. En als ze denken andere tips hebben of een mogelijk signalement van de brandstichter(s) kunnen ze 0900-8844 bellen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 15 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 22 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 23 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46