Leerlingen van De Hobbendonken assisteren de brandweer bij het koelen van het dak van hun school. (Foto: Peter de Koning).
Leerlingen van De Hobbendonken assisteren de brandweer bij het koelen van het dak van hun school. (Foto: Peter de Koning).

Brandweer koelt schooldak in Boxtel

Algemeen

De Boxtelse brandweer heeft donderdagochtend het dak van basisschool De Hobbendonken gekoeld met bluswater. Volgens directeur Henk Verhoeven een fijn gebaar omdat het in de lokalen van de school met plat dak zeer warm is.

Onder leiding van brandweerman Bob Leermakers ging een ploeg van de brandweer aan de slag met het uitrollen van een brandslang vanaf de kazerne aan de Brederodeweg richting schoolplein. Leerlingen van groep 8 hielpen een handje en sloten daarna aan om onder deskundige begeleiding de brandspuit te hanteren.

Een dun laagje water op het dak kan verkoelend werken en brengt de temperatuur in de leslokalen een paar graden naar beneden, zo is de verwachting.

De brandweer was niet met een tankautospuit ter plaatse; de voertuigen moeten paraat zijn in de kazerne en meteen kunnen uitrukken als er calamiteiten zijn. ,,Omdat de school dicht bij de kazerne ligt, kunnen we deze klus makkelijk even op ons nemen", aldus Leermakers.

De actie werd goedgekeurd door Brabant Water, dat moest beoordelen of leidingwater voor deze activiteit gebruikt moest worden. De brandweer gebruikte water uit een grote transportleiding die nabij de kazerne richting bedrijventerrein voert. De brandkranen nabij de school werden niet gebruik om de watervoorziening in Boxtel-Oost op peil te houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 14 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 16 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 21 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 22 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 23 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46