Afbeelding

Brabants wielercafé met Boxtels tintje

Algemeen

Het nieuwe wielerseizoen begint als het aan Boxtelaar Bjorn van de Langenberg ligt op zaterdag 2 januari in Eindhoven. Dan organiseert de eigenaar van Super Sport Events in het SX-gebouw een Brabants wielercafé waar drie bekende profwielrenners te gast zijn: Karsten Kroon, Laurens ten Dam en Bram Tankink. Het thema: 'Brabant voorspelt...'

Van de Langenberg is met Super Sport Events een van de jonge ondernemers die in de vroegere glasfabriek van Philips uit 1914 onderdak heeft gevonden. In het café van het huidige SX-gebouw ontvangt de Boxtelaar vanaf 19.30 uur zijn gasten.

De wielersport staat tijdens het Brabants wielercafé centraal, maar dat zal voor mensen die Van de Langenberg kennen geen surprise zijn. De sportieve Boxtelaar is naast ondernemer ook een fanatiek fietser en nam vorig jaar met succes deel aan de Giro di Kika. ,,Het idee om een wielercafé te organiseren bestaat al langer, maar nu zag ik kans drie aansprekende wielrenners vast te leggen."

Van de Langenberg polste Karsten Kroon als eerste. Hij organiseert regelmatig wielerclinics met de Limburgse oud-renner en gebruikte diens netwerk om ook Bram Tankink en Laurens ten Dam in te vliegen.

Het Brabants wielercafé van Super Sport Events in Eindhoven staat open voor alle liefhebbers van de wielersport. Toegangskaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar bij Cycle Trend aan de Rechterstraat in Boxtel. Kaarten kunnen ook besteld worden via e-mail: info@supersportevents.nl.

De avond duurt van 19.30 tot 00.30 uur en krijgt als thema 'Brabant voorspelt...'. ,,Bezoekers en renners gaan voorspellen welke renners de voorjaarsklassiekers gaan winnen", vertelt Van de Langenberg. (Foto: collectie Bjorn van de Langenberg).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel Cultuur 2 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 2 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 4 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 4 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 5 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 5 uur geleden
Het vrouwtje voert haar jongen terwijl het mannetje, dat de prooi gebracht heeft, buiten de nestkast zit en toekijkt.
Liempdse slechtvalken hebben eigen 'realityshow' Natuur & milieu 6 uur geleden
Logo
Zicht op de westgevel van het Wereldhuis. Bouwbedrijf Hendriks uit Oss werkt met een mobiele steiger die over de breedte van een hele verdieping omhoog kan worden gehesen.
'We vonden stukjes voegwerk en beton langs gevels Wereldhuis' Bouwen en wonen 21 uur geleden