Frank Schellekens, Lian de Pagter en Thieu Trum zijn drie wandelaars uit Boxtel die van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Brabants Centrum volgt de verrichtingen van de drie wandelaars. (Foto: Annelieke van der Linden).
Frank Schellekens, Lian de Pagter en Thieu Trum zijn drie wandelaars uit Boxtel die van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli deelnemen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Brabants Centrum volgt de verrichtingen van de drie wandelaars. (Foto: Annelieke van der Linden).

Brabants Centrum volgt 4daagselopers

Algemeen

Deelnemers uit Boxtel, Liempde en Lennisheuvel die dinsdag van start gaan in de 100e editie van de Nijmeegse Vierdaagse, werden donderdagavond alvast 'uitgezwaaid' door de gemeente met een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. Wethouder Herman van Wanrooij hoopt alle wandelaars weer te zien op vrijdag 22 juli, als hij samen met andere supporters, muziekgezelschap Vierdaagseklocht én Jas de Keistamper in Malden staat om de deelnemers in te halen.

De aanwezige wandelaars werden tijdens het uitzwaaimoment getrakteerd op een portie muziek én een wandelshirtje. Fred Fisser kreeg het eerste exemplaar; van alle aanwezige wandelaars stond hij het vaakst aan de start van de Vierdaagse. Hij neemt dit jaar voor de 24e keer deel aan het evenement in Nijmegen. ,,En dan ook nog eens de 55 kilometer", glundert Fisser. Vanwege het eeuwfeest is het mogelijk deze afstand te lopen; daarnaast nemen wandelaars deel aan de afstanden 30, 40 of 50 kilometer.

Ook dit jaar volgt Brabants Centrum weer drie wandelaars tijdens hun deelname aan de Nijmeegse Vierdaagse. Lian de Pagter (44) uit Boxtel neemt voor de derde keer deel aan het evenement. In 2006 voltooide ze de eerste dag, daarna werd het evenement afgelast vanwege de hitte en een aantal sterfgevallen. Vorig jaar liep ze weer mee en voltooide vier keer 40 kilometer. Die afstand wandelt ze dit jaar opnieuw, ditmaal voor het goede doel Make-A-Wish. 

Frank Schellekens (49) uit Boxtel kwam vorig jaar 'met pijn en moeite' over de finish van de Vierdaagse. Dit jaar wil hij vooral genieten. Hij kiest de speciale afstand: vier keer 55 kilometer. 

Voor Thieu Trum (66) kent de Vierdaagse weinig geheimen meer. Hij gaat voor de vijfde keer van start, al was de laatste keer dat hij meedeed al ruim elf jaar geleden. Via via kwam hij in contact met een blinde vrouw die begeleiders zocht, zodat ze ook kon meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse. ,,Mensen die niet kunnen zien, moeten vaak een beroep doen op anderen. Ik wilde haar graag helpen", aldus Trum. Op de eerste en de derde dag loopt hij met haar mee. Ze lopen liefst vijftig kilometer per dag. Door middel van een stok van veertig centimeter zijn de wandelaars aan elkaar verbonden. 

Houd de website en Facebookpagina van Brabants Centrum volgende week in de gaten voor updates van Lian, Frank en Thieu en andere wandelaars uit de gemeente Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 46 minuten geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 1 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 16 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 17 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 19 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 20 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 21 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 23 uur geleden