Begeleid door zijn Boxtelse gitarist Harry Hendriks (links) én de Gildenbondsharmonie zingt de Brabants zanger Gerard van Maasakkers zijn aanstekelijke repertoire in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).
Begeleid door zijn Boxtelse gitarist Harry Hendriks (links) én de Gildenbondsharmonie zingt de Brabants zanger Gerard van Maasakkers zijn aanstekelijke repertoire in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).

Brabants Bond: één muzikaal feest

Algemeen

In een uitverkochte, sfeervol ingerichte Tijberzaal groeide Brabants Bond zaterdagavond uit tot één muzikaal feest. Samen met Gildenbondsharmonie lieten zanger Gerard van Maasakkers en zijn gitarist Harry Hendriks de zaal op zijn grondvesten trillen. De samenzang van Salve Regina en  Hier Heur ik Thuis bezorgde  de luisteraars de nodige kippenvel-momenten.

De Gildenbondsharmonie en Gerard van Maasakkers speelden samen alsof ze nooit anders deden. Zowel de orkestleden als de Brabantse troubadour en zijn Boxtelse begeleider genoten zichtbaar van het muzikale avontuur dat zij voor het eerst aangingen. Een avontuur dat zeker geslaagd genoemd mag worden want na afloop is de intentie uitgesproken om over twee jaar weer een gezamenlijk optreden te verzorgen en daarvan dan een geluidsdrager te maken. Van Maasakkers gaf al aan spijt te hebben dat van deze avond geen cd-opname gemaakt is. 

Voor de pauze zong Gerard van Maasakkers zijn lied 'Cis Verdonk' waarvoor Gildenbondstrompettist Paul van Gils het orkestarrangement maakte. De dialectzanger is enthousiast over deze bewerking en heeft Van Gils gevraagd deze ook in optredens met andere blaasorkesten te mogen gebruiken. Uit volle borst zongen de bezoekers de bekende liedjes mee. 

Zowel de liefhebbers van de klassieke harmoniemuziek als van de Brabantse zang zijn zaterdagavond muzikaal ruimschoots bediend. Na afloop werd het muzikale feest voortgezet met een optreden van de  Big Band Boxtel, deze keer gedirigeerd door Harry Hendriks. Samen met de jeugdige zangeressen Maria van Gils en de zussen Donna en Jazzmin Hobbelen werd het een swingende afterparty.

Auteur: Margo Bartelds

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Muziekfestival Elektrum op landgoed Velder in Liempde.
Festival Elektrum duurt dit jaar slechts één dag Cultuur 1 uur geleden
De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 3 uur geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 4 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 7 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 8 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek gisteren
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 apr, 14:00
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00