08:43:55    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Sun 22 Nov 2015 08:16

Brabants Bond: één muzikaal feest

Lettergrootte: A- A+

Brabants Bond: één muzikaal feest

Op de foto: Begeleid door zijn Boxtelse gitarist Harry Hendriks (links) én de Gildenbondsharmonie zingt de Brabants zanger Gerard van Maasakkers zijn aanstekelijke repertoire in de Tijberzaal. (Foto: Albert Stolwijk).

In een uitverkochte, sfeervol ingerichte Tijberzaal groeide Brabants Bond zaterdagavond uit tot één muzikaal feest. Samen met Gildenbondsharmonie lieten zanger Gerard van Maasakkers en zijn gitarist Harry Hendriks de zaal op zijn grondvesten trillen. De samenzang van Salve Regina en  Hier Heur ik Thuis bezorgde  de luisteraars de nodige kippenvel-momenten.

De Gildenbondsharmonie en Gerard van Maasakkers speelden samen alsof ze nooit anders deden. Zowel de orkestleden als de Brabantse troubadour en zijn Boxtelse begeleider genoten zichtbaar van het muzikale avontuur dat zij voor het eerst aangingen. Een avontuur dat zeker geslaagd genoemd mag worden want na afloop is de intentie uitgesproken om over twee jaar weer een gezamenlijk optreden te verzorgen en daarvan dan een geluidsdrager te maken. Van Maasakkers gaf al aan spijt te hebben dat van deze avond geen cd-opname gemaakt is. 

Voor de pauze zong Gerard van Maasakkers zijn lied 'Cis Verdonk' waarvoor Gildenbondstrompettist Paul van Gils het orkestarrangement maakte. De dialectzanger is enthousiast over deze bewerking en heeft Van Gils gevraagd deze ook in optredens met andere blaasorkesten te mogen gebruiken. Uit volle borst zongen de bezoekers de bekende liedjes mee. 

Zowel de liefhebbers van de klassieke harmoniemuziek als van de Brabantse zang zijn zaterdagavond muzikaal ruimschoots bediend. Na afloop werd het muzikale feest voortgezet met een optreden van de  Big Band Boxtel, deze keer gedirigeerd door Harry Hendriks. Samen met de jeugdige zangeressen Maria van Gils en de zussen Donna en Jazzmin Hobbelen werd het een swingende afterparty.

Auteur: Margo Bartelds

Foto's

Brabants Bond: één muzikaal feest Brabants Bond: één muzikaal feest

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties