Lege lokalen, zoals bij basisschool De Beemden, waren maandag eerder regel dan uitzondering. Veel scholen volgden het advies van het RIVM en lieten zieke leraren thuis. Omdat vervanging niet altijd geregeld kon worden, moesten een aantal leerlingen in Boxtel ook thuisblijven.
Lege lokalen, zoals bij basisschool De Beemden, waren maandag eerder regel dan uitzondering. Veel scholen volgden het advies van het RIVM en lieten zieke leraren thuis. Omdat vervanging niet altijd geregeld kon worden, moesten een aantal leerlingen in Boxtel ook thuisblijven. Foto: Bas van den Biggelaar

Boxtelse scholen volgen corona-advies RIVM en GGD

Algemeen

,,Kinderen en leerkrachten die hoesten, grieperig of verkouden zijn worden gevraagd niet naar school te komen. Wij houden ons hierbij uiteraard aan de richtlijnen van de GGD en de RIVM.” Deze boodschap ontvingen de leerlingen van alle Boxtelse basisscholen en scholen voor middelbaar onderwijs zondag. Dat zorgde weliswaar voor lege klaslokalen, maar ook begrip bij de ouders.

Het is stiller dan normaal op de schoolpleinen van onder meer Jenaplanschool Molenwijk, Prinses Amaliaschool, De Spelelier en De Beemden. Docenten met lichte verkoudheidsklachten blijven thuis deze maandag. ,,Mijn zoon Jasper zit op de Molenwijkschool en is vandaag noodgedwongen thuis. De juf is verkouden en mag daardoor niet komen werken. De invaldocent is ziek”, vertelt Patrick van Weert. 

Voor Anke van de Vries loopt deze maandag ook anders dan gepland: ,,Mijn zoon Ivan is thuis omdat er te weinig leerkrachten zijn op De Beemden. Ik kreeg zojuist een telefoontje dat ik mijn dochter Julia op moest komen halen omdat ze hoest. Dit deed ze vanochtend niet. Dat is heel vervelend voor haar, maar ik vind het ook goed dat school alert is.”

Ton Reijnen, directeur-bestuurder van stichting Sint-Christoffel, erkent de impact van de maatregelen van de GGD en het RIVM. ,,Daarnaast is de vervangerspool leeg dus er zijn veel kinderen thuis. Maar we blijven de corona-adviezen van de GGD en het RIVM op de voet volgen en maken geen eigen beleid.” 

Lees morgen meer in onze digitale dinsdagkrant.

 Tekst: Linda van de Wiel. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 8 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 9 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 11 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 12 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 13 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 15 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30