RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:53:53    dinsdag, 25 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Thu 13 Jul 2017 16:35

Boxtelse Heeren Rally: toeren voor goed doel

Lettergrootte: A- A+

Boxtelse Heeren Rally: toeren voor goed doel

Op de foto: Robert van der Schaaf, Filipe van den Borne en Hans Bevers (v.l.n.r.) organiseren zondag 1 oktober de eerste Boxtelse Heeren Rally: een toertocht met klassieke wagens. (Foto: Crebas Fotografie).

Boxtel kent talloze evenementen. Daar komt binnenkort nóg een activiteit bij. Robert van der Schaaf, Hans Bevers en Filipe van den Borne sloegen de handen ineen om een autotoertocht op touw te zetten. Zondag 1 oktober crossen er tientallen oldtimers en bijzondere wagens door Boxtel én langs zeven Brabantse kastelen tijdens de eerste Boxtelse Heeren Rally.

Het Boxtelse trio heeft zich voor het thema van de rally laten inspireren door de middeleeuwse landheren van weleer, in het bijzonder de baanderheer van Boxtel. Maar waar adellijke Boxtelaren vroeger te paard door het dorp galoppeerden, zullen nu dus ronkende motors klinken. ,,Robert is een echte autoliefhebber en speelde al langer met het idee om een rally te organiseren. Ik vind auto's wel leuk, maar lig er niet elke nacht van te dromen. Wél heb ik eerder met JCI Dommelland een rallytoertocht opgezet. Samen met Hans, die helemaal thuis is in de reclamewereld, besloten we het idee verder uit te werken", vertelt Filipe. ,,Ik denk dat we een aardig clubje bij elkaar hebben om hier iets leuks van te maken."

DAMES

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn vrouwen - of dames - wel degelijk welkom om mee te doen. De route voert langs kastelen in onder meer Middelbeers, Loon op Zand en Vught. Start- en eindpunt is Boxtel, uiteraard op een locatie die past bij de Boxtelse heren van weleer. Die wordt binnenkort bekendgemaakt. De tocht wordt gereden volgens de zogeheten bolletje-pijltje-methode.

Deelnemers met auto's van minstens twintig jaar oud zijn welkom. Ook bijzondere voertuigen mogen meerijden. ,,Ludieke wagens zien we graag aan de start verschijnen. Een Volkswagen Passat vinden we echter niet zo spannend. Liever niet dus", lacht Filipe.

Er wordt niet alleen door het Brabantse landschap gecrosst. Met de rally hopen de drie organisatoren óók geld op te halen voor het goede doel. ,,We willen graag iets teruggeven aan de gemeenschap. Daarom is de opbrengst bestemd voor evenementenstichting Boxtel Vooruit. Stapel op Sint, de Oranjebraderie of de koningsdagactiviteiten: Boxtel Vooruit zet zoveel mooie dingen op touw. Het zou heel stil worden als de stichting er niet meer zou zijn", aldus Filipe.

Aanmelden voor de rally kan vanaf nu via de website www.boxtelseheerenrally.nl. (Foto: Crebas Fotografie).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Doornmalen electro Tiga Natasja fashion Huidtherapie Koppelmans SNS Bank Geld en Makelaardij TopSlank Café zaal Kloosterzicht Rijschool Dolman Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel 040Fit Kindertuin Zwanenberg adviesgroep Toverboom Gemeente Boxtel