Robert van der Schaaf, Filipe van den Borne en Hans Bevers (v.l.n.r.) organiseren zondag 1 oktober de eerste Boxtelse Heeren Rally: een toertocht met klassieke wagens. (Foto: Crebas Fotografie).
Robert van der Schaaf, Filipe van den Borne en Hans Bevers (v.l.n.r.) organiseren zondag 1 oktober de eerste Boxtelse Heeren Rally: een toertocht met klassieke wagens. (Foto: Crebas Fotografie). Foto: Filipe Mode

Boxtelse Heeren Rally: toeren voor goed doel

Algemeen

Boxtel kent talloze evenementen. Daar komt binnenkort nóg een activiteit bij. Robert van der Schaaf, Hans Bevers en Filipe van den Borne sloegen de handen ineen om een autotoertocht op touw te zetten. Zondag 1 oktober crossen er tientallen oldtimers en bijzondere wagens door Boxtel én langs zeven Brabantse kastelen tijdens de eerste Boxtelse Heeren Rally.

Het Boxtelse trio heeft zich voor het thema van de rally laten inspireren door de middeleeuwse landheren van weleer, in het bijzonder de baanderheer van Boxtel. Maar waar adellijke Boxtelaren vroeger te paard door het dorp galoppeerden, zullen nu dus ronkende motors klinken. ,,Robert is een echte autoliefhebber en speelde al langer met het idee om een rally te organiseren. Ik vind auto's wel leuk, maar lig er niet elke nacht van te dromen. Wél heb ik eerder met JCI Dommelland een rallytoertocht opgezet. Samen met Hans, die helemaal thuis is in de reclamewereld, besloten we het idee verder uit te werken", vertelt Filipe. ,,Ik denk dat we een aardig clubje bij elkaar hebben om hier iets leuks van te maken."

DAMES

Anders dan de naam doet vermoeden, zijn vrouwen - of dames - wel degelijk welkom om mee te doen. De route voert langs kastelen in onder meer Middelbeers, Loon op Zand en Vught. Start- en eindpunt is Boxtel, uiteraard op een locatie die past bij de Boxtelse heren van weleer. Die wordt binnenkort bekendgemaakt. De tocht wordt gereden volgens de zogeheten bolletje-pijltje-methode.

Deelnemers met auto's van minstens twintig jaar oud zijn welkom. Ook bijzondere voertuigen mogen meerijden. ,,Ludieke wagens zien we graag aan de start verschijnen. Een Volkswagen Passat vinden we echter niet zo spannend. Liever niet dus", lacht Filipe.

Er wordt niet alleen door het Brabantse landschap gecrosst. Met de rally hopen de drie organisatoren óók geld op te halen voor het goede doel. ,,We willen graag iets teruggeven aan de gemeenschap. Daarom is de opbrengst bestemd voor evenementenstichting Boxtel Vooruit. Stapel op Sint, de Oranjebraderie of de koningsdagactiviteiten: Boxtel Vooruit zet zoveel mooie dingen op touw. Het zou heel stil worden als de stichting er niet meer zou zijn", aldus Filipe.

Aanmelden voor de rally kan vanaf nu via de website www.boxtelseheerenrally.nl. (Foto: Crebas Fotografie).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 7 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 7 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 9 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 10 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 11 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 11 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 13 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 13 uur geleden