Afbeelding
Foto: Thijs Waardenburg

Boxtels horrenbedrijf zevende slechtste slogan van Nederland

Algemeen

'Wij doen wel vrouwen, maar knippen ze niet'. Deze slogan van de kapper Barbier Rogier uit Laren (Noord-Holland) is tot de slechtste slogan van 2018 verkozen door www.slechteslogans.nl. Maar ook in Boxtel vliegen ze de kans om een woordgrap te maken meteen aan. De bezige bijen van horrenbedrijf Unilux haalde de zevende plek met hun uitspraak: 'Wespen horren buiten.'

,,We vinden het toch wel jammer dat we niet in de top drie zijn beland of zelfs eerste zijn geworden", vertelt Dènis van Loosbroek, general manager bij Unilux. ,,We wilden een poëtische slagzin verzinnen, waarbij mensen even zouden struikelen over het woord horren. Dat is wel gelukt zo denk ik." Hoewel het personeel van Unilux er niet bewust mee bezig is, hebben ze nog slechtere slogans op de plank liggen, geeft Van Loosbroek aan. Een ander woordwonder is: 'Muggenbult, eigen schuld'. ,,Maar zo goed zijn we er nou ook weer niet in. Dan waren we wel een reclamebedrijf, en geen horrenfabriek."

Worst in je mond

Meerdere Brabantse taalpareltjes maakten onderdeel uit van de top tien. De derde plek werd ingenomen door het Eindhovense bedrijf Aarts Sanitair Service met de uitspraak: 'Voor ieder reetje een Aarts W.C'tje'. De vondst van Solmar Tours uit Maarheeze belandde op de zesde plek: 'Het Solmar je vakantie zijn'. Vorig jaar ging de spreuk van een molenbedrijf uit Mill die op de verpakkingen van worstenbroodjes stond, er met de winst vandoor: 'Van kop tot kont, worst in je mond'. 

Barbier Rogier won de zevende editie van de verkiezing met meer dan een kwart van de 14.000 uitgebrachte stemmen. Zij ontvangen een Delfts blauw tegeltje met hun wijsheid erop als trofee. De website die de wedstrijd organiseert is een initiatief van universitair docent communicatie- en informatiewetenschappen Christine Liebrecht en journalist en tekstschrijver Tefke van Dijk. Zij verzamelen al jaren slechte slogans op hun weblog. 

OP DE FOTO: Boxtels horrenbedrijf Unilux schuwt een creatieve campagne niet. Hun slogan 'Wespen horren buiten' werd de zevende slechtste slogan van Nederland. (Foto: Thijs Waardenburg).  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 27 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 3 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 19 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 22 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 23 uur geleden