Peter van Gils ontvangt van de Boxtelse sportambtenaar Debbie van Giersbergen een flesje mineraalwater.
Peter van Gils ontvangt van de Boxtelse sportambtenaar Debbie van Giersbergen een flesje mineraalwater.

Boxtels feestje in Malden

Algemeen

Mede dankzij de vrolijke blaasmuziek van een 25-koppig gelegenheidsorkest werd het vrijdag op de 'laatste rotonde' van Malden een dolle boel. Voordat zij tijdens de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse de Via Gladiola opliepen voor de laatste zeven kilometer naar de finish, hielden veel deelnemers uit de gemeente Boxtel halt voor een korte pauze en een praatje met bekenden. Net als de meeste andere wandelaars doorstonden zij de 99e editie van 'The Walk of the World' zonder problemen. 

Peter van Gils arriveerde net na twaalf uur. ,,Ik had al een ruim een halfuur staan te wachten op de vorige rotonde...", grinnikt hij. De 60-jarige Boxtelaar, bezig aan zijn zevende vierdaagse, was onder de indruk van de straten in het kerkdorpje Vianen ten westen van Cuijk. ,,De kinderen hadden het wegdek helemaal gekleurd met krijt. Prachtig om te zien." In Mook stak Van Gils een kaarsje op in een kapelletje. ,,Voor alle mensen die graag hadden willen starten, maar dat door omstandigheden niet kunnen."

Conny Claassen (48) uit Liempde was vlak voor het einde van haar eerste langeafstandsmars in Nijmegen nog fit. ,,Tot Cuijk was het rustig en vanaf daar is het één groot feest. Ze vertelde zin te hebben in een koud pilsje. ,,Maar ik heb nog een eindje te gaan." Of ze nog eens meedoet? ,,Dat weet ik nu nog niet. Maar als ik weer alleen loop, ga ik voor de vijftig kilometer in plaats van de veertig."

Claassen plaatsgenoot Anton van de Ven, die een dag eerder zijn zeventigste verjaardag vierde, liep vier dagen dertig kilometer. Ook hij oogt nog monter. ,,Het gaat prima, al voel je natuurlijk wel vermoeidheid. De jaren beginnen te tellen hè."

Kijk voor een uitgebreide fotoreportage op de Facebookpagina van Brabants Centrum. 

Conny Claassen liep haar eerste Vierdaagse. ,,Wát een feest!
Anton van de Ven: ,,Heel fijn gelopen, maar ik begin nu de vermoeidheid wel langzaam te voelen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 8 minuten geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 1 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 20 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu gisteren
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 17 apr, 10:00
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 17 apr, 10:00
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 17 apr, 09:05