Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Boxtels bedrijf Beter Hout verhuist fabriek

Algemeen

De parketvloerenfabriek van Beter Hout aan de Schouwrooij in Boxtel verhuist naar Tsjechië. Nu worden de houtvloeren nog gemaakt op bedrijventerrein Ladonk. De winkel blijft wel gewoon op zijn plek. 

,,Consumenten kiezen tegenwoordig vaker voor goedkopere producten", meldt Deep van Brakel, eigenaar van Beter Hout. In Tsjechië kan op grote schaal geproduceerd worden, waardoor hij ervoor heeft gekozen zijn fabriek te verhuizen. De Boxtelse winkel wordt dan bevoorraad vanuit de buitenlandse werkplaats.

Natuurlijk zal de vloerenzaak niet alle 10.000 vierkante meter van het pand aan de Schouwrooij innemen. Daarom staat een gedeelte van het gebouw nu te huur; er is plek voor zes bedrijven. ,,We hebben wel contact met huurders, maar het is nog niet zeker, dus ik kan er nog niks over zeggen", aldus Van Brakel. 

De houtproducent verkoopt de gehele productielijn via online veilinghuis Troostwijk Auctions. Er kan in totaal op 140 items geboden worden. Voorbeelden zijn schuur- en zaagmachines en hele productielijnen, maar ook voorraad wordt verkocht. Bieden op de veilingstukken kan tot en met dinsdag 19 maart. 

OP DE FOTO: De fabriek van Boxtels bedrijf Beter Hout verplaatst van bedrijventerrein Ladonk, dat op de foto te zien is, naar Tsjechië. (Foto: Albert Stolwijk). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 10 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 17 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 18 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46