Soufiane Yousfi en Mohammed Kissami poseren met bestuurslid Paul Hermans, wethouder Marusjka Lestrade, buurtsportwerker Nicole van Spaendonk en directeur Ghislaine de Brouwer. (Foto: Marc Cleutjens).
Soufiane Yousfi en Mohammed Kissami poseren met bestuurslid Paul Hermans, wethouder Marusjka Lestrade, buurtsportwerker Nicole van Spaendonk en directeur Ghislaine de Brouwer. (Foto: Marc Cleutjens).

Boxtel vol lof over 'ramadan-aanpak'

Algemeen

Het gemeentebestuur van Boxtel heeft deze week haar waardering uitgesproken voor de manier waarop de buurtsporters Mohammed Kissami en Soufiane Yousfi als stagiaire activiteiten hebben georganiseerd tijdens de ramadan. Waar de islamistische vastenmaand vorig jaar nog tot veel rumoer leidde, was er dit jaar geen sprake van noemenswaardige klachten. Dagelijks togen veertig tot zeventig jonge moslims naar brede school De Wilgenbroek voor sport en spel.

Vier weken lang organiseerden Kissami en Yousfi, ondersteund door buurtsportwerker Nicole van Spaendonk van Brede Scholen Boxtel, activiteiten in De Wilgenbroek. Van dinsdag tot en met vrijdag waren moslims van 23.00 tot 03.00 uur welkom om te voetballen, te fitnessen of te chillen. De kosten die daarbij werden gemaakt waren gering. Voor een bedrag van ongeveer 2.000 euro bleek het mogelijk om gedurende de ramadan jongeren van de straat te houden en klachten als geluidsoverlast te voorkomen.

Kissami en Yousfi mogen nu aan de slag bij Buurtsport Boxtel. Na het behalen van hun diploma aan het Summa College en het ROC in Tilburg, hebben ze het aanbod gekregen om twaalf uur per week in dienst te treden bij de stichting Buurtsport Boxtel.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 6 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 31 minuten geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 2 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 3 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 5 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 6 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 8 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 23 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie gisteren