Begin oktober vorig jaar namen zo'n vijftig spuitbuskunstenaars uit binnen- en buitenland deel aan de eerste editie van Tunnel Vision in spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2. (Foto: Peter de Koning).
Begin oktober vorig jaar namen zo'n vijftig spuitbuskunstenaars uit binnen- en buitenland deel aan de eerste editie van Tunnel Vision in spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Boxtel subsidieert graffitifestival spoortunnel

Algemeen

Graffitifestival Tunnel Vision, dat vorig jaar oktober een succesvol debuut beleefde, krijgt zondag 25 juni een reprise. Dan is spoortunnel Duits Lijntje onder de rijksweg A2 opnieuw het domein van spuitbuskunstenaars. Het gemeentebestuur heeft vorige week 13.000 euro subsidie toegekend.

De spoortunnel bij de Laarakkerweg is in aanloop naar de eerste editie van Tunnel Vision omgedoopt tot Street Art Center Boxtel/Liempde. Die plek is deze keer onderdeel van Boxtel En Route, een dag waarin Boxtel zijn 'verborgen schatten' presenteert. ,,De tunnel is letterlijk een verborgen schat. Een onverwachte plek die in de afgelopen maanden mij en al veel bezoekers positief heeft verrast. Mooi of niet mooi, kunst of geen kunst. Iedereen mag daarover een mening hebben. Maar feit blijft dat de graffiti op de tunnelwanden mensen raakt, het doet iets met ze", zegt wethouder Marusjka Lestrade.

Tunnel Vision trok vorig jaar graffitikunstenaars uit binnen- én buitenland. Dit jaar hebben zich ook al deelnemers aangemeld uit onder meer Ierland, Italië en België, weet Lestrade. ,,Met het Street Art Center krijgt een verwaarloosde plek die voorheen als illegale vuilstortplaats werd gebruikt, een nieuwe bestemming. Het evenement was vorig jaar een groot succes en werd door zo'n 1.500 mensen bezocht. Het is een geliefde locatie voor fotosessies", aldus Lestrade.

STEIGERS

Mitch Koningstein en Paul Jongmans, twee lokale graffitiartiesten die Tunnel Vision vorig jaar opzetten in samenwerking met de Vereniging De Dommel Door Boxtel, kiezen er ook nu weer voor een verbinding te leggen tussen jong en oud. Deze verbinding komt tot uiting in de muziek die wordt vertolkt, maar ook in een graffitiworkshop voor kinderen.

Enkele dagen voordat het festival plaatsvindt worden de zestig meter lange en zes meter hoge tunnelwanden zwart geschilderd. Op die ondergrond worden de nieuwe schilderingen aangebracht. Om dat veilig te kunnen doen, is het nodig steigers op te bouwen. Dat gebeurt nu professioneel en mede daarom heeft het gemeentebestuur besloten 13.000 euro subsidie toe te kunnen; tienduizend euro meer dan voor de eerste editie. ,,Het bedrag wordt in een periode van drie jaar afgebouwd. De organisatoren moeten dus op zoek naar eigen financiering. Dat is onze nieuwe manier van subsidiëren", aldus wethouder Lestrade.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 3 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 5 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 7 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 8 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 9 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 11 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30