Afbeelding

Boxtel steunt Stichting Taxus Taxi

Algemeen

Wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel is zaterdag 18 juni van 10.00 tot 13.00 uur aanwezig op de milieustraat aan de Kruisbroeksestraat op Ladonk. Hij is er om aandacht te vragen voor de activiteiten van de Stichting Taxus Taxi.

Er groeit veel taxus in Nederland. Stichting Taxus Taxi houdt zich al enkele jaren bezig met het inzamelen van snoeisel en probeert meer kennis en bewustzijn bij mensen te realiseren. Een groot deel van Nederland kan al gebruik maken van de gratis huis-aan-huisinzamelservice van de stichting.

Vorig jaar zijn er in het ophaalseizoen ruim drieduizend chemotherapieën gerealiseerd uit het werk van de stichting. De gemeente Boxtel ondersteunt de stichting in de actie.

 De meest voorkomende kankersoorten, waaronder baarmoederhalskanker, borstkanker en longkanker, worden bestreden door 10-Deacetylbaccatine III. Dit is het voorproduct van Taxol, in de volksmond bekend als de heilzame stof uit de taxusplant. Via chemotherapie remt het de groei van tumoren en voorkomt het uitzaaiingen. In de jonge scheuten van taxusplanten zit de geconcentreerde stof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 32 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 22 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur gisteren