In de woning aan de Sint-Willibrordstraat in Boxtel werd tijdens een brand een hennepkwekerij ontdekt. Het huis is door burgemeester Buijs drie maanden verzegeld.
In de woning aan de Sint-Willibrordstraat in Boxtel werd tijdens een brand een hennepkwekerij ontdekt. Het huis is door burgemeester Buijs drie maanden verzegeld.

Boxtel sluit weer drugspand

Algemeen

De strijd tegen drugscriminaliteit in Boxtel gaat verder. Maandag heeft burgemeester Mark Buijs opnieuw een woning gesloten waarin drugs werd gekweekt of verhandeld. Het gaat om een pand aan de Sint-Willibrordstraat.

De gemeente meldde maandag dat de woning op 8 februari al is gesloten. De reden is dat op 10 november vorig jaar na een woningbrand een hennepkwekerij werd aangetroffen. De sluiting geldt voor een periode van drie maanden. In de woning, die door woonstichting Sint-Joseph verhuurd werd, is op 11 november een handelshoeveelheid van ongeveer 80 hennepplanten en 900 gram gedroogde henneptoppen geruimd. ,,Hiermee en door de ontstane brand komen openbare orde en volksgezondheid in het gedrang", zo stelt de gemeente.

Met de sluiting voor de duur van drie maanden wil burgemeester Buijs naar de buitenwereld een signaal afgeven dat deze woning niet (langer) als verkoop-, aflever- of opslagadres voor drugs kan worden gebruikt en wil de burgemeester verder de verstoring van het woon- en leefklimaat van Boxtel voorkomen. Conform het beleid van de woonstichting is de huurovereenkomst ontbonden.

Op grond van artikel 13b van de Opiumwet is de burgemeester bevoegd bestuursdwang toe te passen indien in woningen of lokalen verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of daartoe aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten en (indien aanwezig) een exploitatievergunning mag intrekken.

,,Met de sluiting van de woning wil de burgemeester benadrukken dat in de gemeente Boxtel hennepkwekerijen of andere illegale druggerelateerde activiteiten niet worden getolereerd", zo luidt de officiële persverklaring. ,,Tegen overtreders van de Opiumwet wordt keihard opgetreden samen met de partners."

Dit is het derde drugspand dat in 2016 door de burgemeester gesloten is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden