07:03:31    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Wed 01 Jul 2015 12:57

Boxtel sluit dossier Moorwijk

Lettergrootte: A- A+

Boxtel sluit dossier Moorwijk

Op de foto: De entree van Moorwijk aan de Molenwijkseweg. De Raad van State heeft met haar uitspraak gezorgd dat het dossier eindelijk dicht kan. Boxtel wil met een schone lei beginnen en toekomstplannen in kaart brengen. (Foto: Marc Cleutjens).

De gemeente Boxtel kan een dikke punt zetten achter het decennialang slepende conflict rond Moorwijk. De Raad van State heeft woensdag bepaald de gemeenteraad vorig jaar de juiste beslissing heeft genomen door geen nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

Wethouder Peter van de Wiel reageerde woensdag opgetogen nadat de uitspraak van de Raad van State bekend was gemaakt. ,,Na vele jaren procederen komt er eindelijk een einde aan dit conflict en kunnen we als Boxtel met een schone lei beginnen."

De Raad van State boog zich over een beroep dat was ingediend door onder meer Vastgoed Moorwijk, de inmiddels geliquideerde onderneming van projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel. Ook enkele andere belanghebbenden, waaronder de nieuwe eigenaar, tekenden vorig jaar beroep aan tegen het besluit van de gemeenteraad om geen nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

Van Esch wilde op het terrein appartementen en vrijstaande woningen bouwen. De plannen vormden jarenlang de inzet voor een slepend juridisch conflict waarin meerdere keren bemiddeld moest worden. 

Wethouder Van de Wiel wil snel om tafel met de nieuwe eigenaar van het terrein en inventariseren welke toekomstplannen er zijn. Van de Wiel heeft nog geen zicht op die plannen, zo meldde hij woensdagochtend tijdens een persconferentie.

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties