RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:29:44    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Sun 05 Jul 2015 22:48

Boxtel's Harmonie naar voormalig snookercentrum

Lettergrootte: A- A+

Boxtel's Harmonie naar voormalig snookercentrum

Op de foto: Het snookercentrum aan de Passage Riche (achter voormalig restaurant Le Marécage) wordt het nieuwe repetitielokaal van Boxtel's Harmonie. (Foto: Google Maps).

Boxtel's Harmonie verruilt repetitielokaal De Dishoek op het terrein van orthopedagogisch instituut De La Salle voor het voormalig snookercentrum aan Passage Riche. De zaal achter het vroegere restaurant Le Marécage kan worden aangekocht dankzij een anonieme geldschieter. Dat meldt woordvoerder Wim Tiellemans van de muziekvereniging. 

De ledenvergadering van Boxtel's Harmonie heeft vrijdag 3 juli ingestemd met het voorstel van het bestuur om een geldlening aan te gaan en de leegstaande horecazaal aan te kopen van de eigenaar, drankenhandel De Leijer. Het koopcontract moet nog worden getekend, maar als dat is gebeurd moeten de leden de handen uit de mouwen steken om de leegstaande zaal geschikt te maken voor repetities en uitvoeringen. 

,,Een eigen clubhuis is al lang een wens van Boxtel's Harmonie die na een catastrofale brand bijna tien jaar geleden zaal De Comsche Hoeve - tegenover het toekomstige repetitielokaal - moest verlaten. De Dishoek was in die periode een prima alternatief, maar een eigen home werd het naar het gevoel van onze leden nooit", aldus zegsman Tiellemans, die trompet speelt in het harmonieorkest en projectleider is van huisvestingscommissie.

Plannen om - samen met anderen - de voormalige wasserij Blanca (hoek Baroniestraat/Spoorstraat) om te vormen tot een cultuurcentrum strandden vorig jaar omdat dit plan financieel niet haalbaar bleek. De zoektocht naar een andere locatie ging door en resulteerde uiteindelijk in contacten met Roeland de Leijer van de gelijknamige drankenhandel. Die is bezig met een renovatie van het leegstaande restaurant Le Marécage aan de Stationsstraat. De zaal daarachter wordt afgescheiden en bleek te koop. Dankzij een lening van een trouwe steunpilaar kan de aankoop worden gerealiseerd. 

Hoe lang het gaat duren voordat Boxtel's Harmonie het nieuwe onderkomen kan betrekken, is op dit moment nog onduidelijk volgens Tiellemans. Hoewel het pand constructief in goede staat verkeert, moet het interieur flink worden opgeknapt. Saillant detail: de zaal was in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw het repetitielokaal van zustervereniging Gildenbondsharmonie.

Zaterdag 11 juli verzorgt Boxtel's Harmonie een huldigingsconcert in De Comsche Hoeve. Daar wordt rustend lid en oud-tamboer Huub Verhoeven samen met trompettist René Hoffmans in het zonnetje gezet omdat zij respectievelijk 60 en 25 jaar aan het muziekkorps zijn verbonden. Het optreden begint om 14.30 uur en is gratis toegankelijk. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Rector verruilt BHC en JRL voor 2College in Tilburg

Rector verruilt BHC en JRL voor 2College in Tilburg

Leon Spaan, rector en algemeen directeur van het Baanderherencollege (BHC) en het Jacob-Roelandslyceum (JRL) in Boxtel, wordt de nieuwe... >>

Mon 18 Feb 2019 13:18

'Onhoudbare situatie' zorgt voor ziekmelding burgemeester Haaren

'Onhoudbare situatie' zorgt voor ziekmelding burgemeester Haaren

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren heeft zich ziek gemeld vanwege een 'onwerkbare situatie' die is ontstaan... >>

Fri 15 Feb 2019 12:02

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair SNS Bank Huidtherapie Geerts advies