Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Boxtel reikt penning uit aan Albert van Dijk

Algemeen

Albert van Dijk heeft vandaag, vrijdag 19 juni de sport- en cultuurpenning gekregen uit handen van wethouder Herman van Wanrooij. Hij ontving de oorkonde in sporthal Pius X in Liempde. Niet zonder toeval: de penning is een erkenning voor de buitengewone inspanningen die Van Dijk als vrijwilliger jarenlang leverde voor het behoud van de sporthal en het jeugdhuis aan de Heidonk. 

Sinds 16 december 2004 zit Van Dijk onafgebroken in het bestuur van de stichting die de sporthal en het jeugdhuis Pius X in Liempde beheert. Hij begon als lid van de technische commissie die zorgt dat het complex operationeel in orde is. Deze neemt ook de planning, voorbereiding en coördinatie van het groot onderhoud voor haar rekening. Waar deze commissie aanvankelijk uit een drietal personen bestond, bleef uiteindelijk Van Dijk als enige over. Dit als gevolg van problemen rond het vinden van opvolgers in een vrijwilligersbestuur. 

Toen zijn tweede - en formeel laatst toegestane - zittingsperiode verstreken was, gaf hij aan dat hij de stichting in zo'n situatie niet wilde verlaten. Het bestuur greep dit met beide handen aan en benoemde hem voor een derde periode. De inzet van Van Dijk was in deze periode onmisbaar. Mede aan hem dankt de stichting haar voortbestaan en kon de Liempdse en Boxtelse gemeenschap een efficiënt en effectief draaiende sport- en jeugdaccommodatie behouden. Hij was ook niet te missen bij het vernieuwen en opbouwen van de samenwerkingsrelatie met de gemeente. Bovendien speelde hij een belangrijke rol bij het oplossen van de personeelsproblemen. 

Daarnaast nam hij niet alleen het bestuurlijke, maar ook het praktische deel van de technische commissie voor zijn rekening. Veel werkzaamheden heeft hij in die tijd voorbereid en uitgevoerd. Op energiegebied nam hij het initiatief voor een aantal projecten, die zowel het milieu als de kas van de beheersstichting ten goede zijn gekomen. Mede hierdoor kon Pius X de eindjes aan elkaar knopen. 

Van Dijk was zeker de laatste jaren de stille, drijvende kracht achter de Liempdse sporthal. Geheel belangeloos heeft hij enorm veel tijd en energie in de accommodatie gestoken. Altijd de rust en het overzicht bewarend, gedegen en met kennis van zaken: een rots in de branding. Ook zijn vrouw Rieky mag niet vergeten worden, die erbij was als zij kon helpen. 


OP DE FOTO: Albert van Dijk ontvangt de sport- en cultuurpenning uit handen van Herman van Wanrooij, die als wethouder van de gemeente Boxtel sport in zijn portefeuille heeft. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden