Beeld van de bluswerkzaamheden achter de woningen in de straat Molenweide. (Foto: Henk van Weert).
Beeld van de bluswerkzaamheden achter de woningen in de straat Molenweide. (Foto: Henk van Weert).

Boxtel opent informatiepunt na reeks autobranden

Algemeen

De gemeente Boxtel opent in Sint-Ursula aan de Baroniestraat een informatiepunt waar inwoners terecht kunnen met vragen over de reeks autobranden die Boxtel de voorbije week heeft getroffen. Met name in en rond de wijk Breukelen werd brand gesticht.

Boxtel meldt nu officieel dat 'alles er op wijst' dat er een pyromaan actief is. ,,We kunnen ons voorstellen dat je je zorgen maakt over deze situatie, vooral als de branden in jouw eigen buurt hebben plaatsgevonden. Waarschijnlijk heb je veel vragen", zo meldt de gemeente op haar website.

De politie en de gemeente werken nauw samen. ,,We hebben uitgebreid de maatregelen besproken om de dader(s) op te sporen en verdere branden te voorkomen. In het belang van het onderzoek kunnen we hier niet op ingaan. De politie zet alles in om de zaak op te lossen. De gemeente ondersteunt hierbij. Ook de inzet van de brandweer is groot."

 Boxtel geeft aan dat inwoners kunnen helpen bij het onderzoek door extra alert te zijn. Verdachte situaties kunnen meteen gemeld worden via alarmnummer 112. Wie informatie heeft die de politie verder kan helpen, kan dit melden via 0900 8844. Dat kan ook anoniem via telefoonnummer 0800 7000.

In Breukelen is een informatiepunt beschikbaar in Sint-Ursula. Inwoners kunnen er elke dag terecht van 12.00 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 18.00 uur.  Elke dag staan op genoemde momenten medewerkers van de gemeente voor je klaar. Dit betekent ook in het weekend, op zaterdag en zondag. Via communicatie@boxtel.nl en tijdens kantooruren via (0411) 65 59 11 kan men de gemeente ook bereiken. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 1 uur geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 2 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 5 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 23 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00