Afbeelding

Boxtel naar klimaatparade Amsterdam

Algemeen

Irma Gommers uit Boxtel, in haar woonplaats met name bekend van de strijd tegen proefboringen naar schaliegas, heeft de voorbije anderhalve week al vijf dagen meegelopen in The Climate Miles. Ook in de komende periode sluit zij zich regelmatig aan bij de voetreis die op 1 november startte en naar Parijs voert. Daar wordt op 29 november een VN-conferentie over duurzaamheid gehouden. Vanuit Boxtel reist die dag een groep mensen naar Amsterdam om mee te doen aan de Klimaatparade.

De wandeltocht naar Parijs is een initiatief van Marjan Minnesma, directeur van Urgenda. Deze organisatie voor duurzaamheid en innovatie wil Nederland, samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, sneller duurzaam wil maken. Met The Climate Miles vraagt Urgenda aandacht voor de actie die nodig is om de klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Dagelijks lopen steeds weer andere bekende Nederlanders met Minnesma mee.

'HEEL INSPIREREND'

Irma Gommers sloot zich samen met het plaatselijke duurzaamheidsboegbeeld Jan Juffermans op de eerste dag aan bij de wandeltocht. Daarna liep ze als enige inwoner van Boxtel nog viermaal een dag meegelopen. ,,Heel inspirerend. Onderweg praat je voortdurend met heel uiteenlopende mensen over klimaatproblemen. Na afloop van de actualiteitenrubiek Nieuwsuur is er elke dag een verslag op tv te zien, dat ook terug te kijken is via urgenda.nl." Haar rugzak met daarop het logo van Schaliegas Vrij Boxtel geeft velen aanleiding om een gesprek aan te knopen met Gommers, vertelde ze deze week.
Vanwege de start van de klimaattop in Parijs vinden zondag 29 november wereldwijd kleurrijke klimaatparades plaats. Ook in Amsterdam: daar wordt een creatieve en inspirerende parade georganiseerd en geen protestmars, benadrukt Juffermans. ,,De nadruk ligt op onze wensen voor een schone en veilige aarde, ook voor onze (klein)kinderen."

MEERIJ-KORTING

De klimaatparade begint 29 november om 12.00 uur op het Museumplein in Amsterdam. Om 09.37 uur vertrekt de plaatselijke delegatie, die wordt aangevoerd door Transition Town Boxtel en Schaliegas Vrij Boxtel per trein. Wie zich opgeeft via e-mail ttboxtel@gmail.com kan profiteren van 40 procent meerij-korting.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 1 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 2 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 3 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 5 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 5 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 7 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 9 uur geleden