Verschillende Pieten hebben deze week tekeningen opgehaald op basisscholen in Boxtel. Zondag 15 november wordt Sinterklaas tijdens de intocht in Boxtel verrast met alle kunstwerkjes. (Foto: Peter de Koning).
Verschillende Pieten hebben deze week tekeningen opgehaald op basisscholen in Boxtel. Zondag 15 november wordt Sinterklaas tijdens de intocht in Boxtel verrast met alle kunstwerkjes. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel klaar voor Stapel op Sint

Algemeen

Sinterklaas komt naar Boxtel. Niet alleen op zondag 15 november - als de jaarlijkse intocht gehouden wordt - maar ook in de weken die voorafgaan aan pakjesavond zal de goedheiligman elke dag te zien zijn. Waar? Dat blijft voor kinderen nog even een verrassing. Hints zijn te zien in filmpjes die Omroep Dommelland dagelijks vertoont.

Boxtel maakt zich op voor het evenement Stapel op Sint en worden vanaf 16 november meer dan duizend schoolkinderen verwelkomd op het logeeradres van Sinterklaas. De intocht wordt dit jaar voor het eerst sinds lange tijd weer gehouden bij de Zwaanse Brug. Om 12.30 uur zal hij op 15 november met zijn Pieten aanleggen bij de brug en vervolgens wandelend door het centrum via de Croonpassage richting Markt gaan.

In de aanloop naar de intocht van Sinterklaas zal onder meer via korte filmpjes op Omroep Dommelland duidelijk worden waar Sinterklaas gaat logeren. Met hulp van burgemeester Mark Buijs gaan drie kinderen voor de goedheiligman op zoek naar een geschikt logeeradres. De filmopnamen zijn deze week afgerond, de eerste uitzending is dinsdag 10 november. De filmpjes zijn dagelijks te zien bij Omroep Dommelland op Ziggo-kanaal 47, alsmede op de website van Beleef Boxtel, de website www.stapelopsint en op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Het motto van de intocht sluit aan bij het evenement dat onder regie van Boxtel Vooruit wordt gehouden: Stapel op Sint. Doordeweeks gaan alle Boxtelse kinderen uit groep 1, 2 en 3 van de basisschool op bezoek bij Sinterklaas. Tijdens weekeinden is íedereen welkom om op bezoek te gaan bij de goedheiligman. Zowel op zaterdag als op zondag staat de deur gastvrij open van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 57 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29