Sinterklaas arriveert zondag 15 november bij de Zwaanse Brug en wordt daarna op de Markt verwelkomd door burgemeester Mark Buijs.
Sinterklaas arriveert zondag 15 november bij de Zwaanse Brug en wordt daarna op de Markt verwelkomd door burgemeester Mark Buijs.

Boxtel klaar voor Stapel op Sint

Algemeen

Sinterklaas heeft burgemeester Mark Buijs van Boxtel een brief gestuurd waarin hij aangeeft op zoek te zijn naar een logeeradres in Boxtel. Drie kinderen zijn na een auditie in jongerencentrum B-Town geselecteerd voor dit Sinterklaas Squad dat voor de camera's van Omroep Dommelland gaat speuren naar het geschikte adres.

De tv-serie is de opmaat voor het evenement Stapel op Sint, dat vanaf 15 november - als Sinterklaas per boot in Boxtel aankomt - van start gaat. De organisatie van Stapel op Sint is in handen van Boxtel Vooruit, dat tot pakjesavond meer dan honderd vrijwilligers op de been gaat brengen om meer dan duizend peuters en kleuters te ontvangen. Waar? Op het logeeradres van de Sint dat volgende week wordt onthuld in het laatste deel van de tv-serie.

Omroep Dommelland start dinsdag 10 november met de uitzending van de diverse afleveringen. Tussen 07.00 en 23.00 uur is het programma te zien op Ziggo-kanaal 47 waarop de lokale omroep uitzendt. De filmpjes zijn ook te zien via diverse sociale media en op de website van Stapel op Sint. De tweede aflevering volgt woensdag 11 november (07.00-23.00 uur), het derde deel is donderdag 12 november (07.00-23.00 uur) te zien. In die reportage wordt duidelijk waar Sinterklaas met zijn Pieten in Boxtel gaat logeren.

In de papieren editie van Brabants Centrum worden deze week de achtergronden van Stapel op Sint geschetst. Daarnaast is er een voorbeschouwing op een sinterklaasvoorstelling in Podium Boxtel, die zondag 22 november te zien is. Wie kaarten koopt voor de show 'Waar komen Pieten vandaan?', weet zich die dag verzekerd van een plekje bij Stapel op Sint en kan dus een bezoek brengen aan de werkkamer, de postkamer en de pakjeskamers van de goedheiligman.

De intocht van Sinterklaas in Boxtel vindt dit jaar voor het eerst sinds lange tijd plaats bij de Zwaanse Brug. Sinterklaas arriveert daar zondag 15 november om 12.30 uur en wandelt met zijn Pieten richting Markt, waar hij officieel ontvangen wordt door burgemeester Buijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 3 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 3 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 5 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 6 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 7 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 7 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 9 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 9 uur geleden