Afbeelding

Boxtel controleert meterkasten

Algemeen

De gemeente Boxtel heeft na de tragische dood van studente Janneke van Gaal in een huurwoning aan de Koevoortseweg besloten de meterkasten van twaalf eigen woningen te controleren. Van Gaal kwam door elektrocutie om het leven vanwege een ondeugdelijke elektrische installatie in de woning, die in het bezit was van de gemeente en door leegstandverhuurder Camelot werd verhuurd.

Uit een verklaring van het gemeentebestuur blijkt dat tijdens de controle van de twaalf meterkasten in huizen die eigendom zijn van de gemeente geen bijzonderheden zijn ontdekt.

NIET IN HOGER BEROEP

Boxtel maakte donderdag bekend zich neer te leggen bij de uitspraak van de rechtbank. Die veroordeelde de gemeente, net als verhuurder Camelot en de technische dienst van de leegstandverhuurder tot een boete van elk 60.000 euro. ,,De gemeente Boxtel heeft besloten zich neer te leggen bij dit oordeel van de rechtbank en gaat niet in hoger beroep. Zeker ook uit compassie voor de nabestaanden. De nabestaanden hebben de gemeente Boxtel ook verzocht om niet in hoger beroep te gaan."

In de verklaring stelt Boxtel verder dat 'de dood van de jonge vrouw een trieste gebeurtenis (is) en laat haar nabestaanden achter met een enorm verlies. ,,De gemeente Boxtel heeft vanzelfsprekend haar volle medewerking verleend aan het onderzoek. Wij hebben ons handelen tijdens het onderzoek steeds gericht op optimale waarheidsvinding uit respect voor het slachtoffer en de nabestaanden. Wij hopen dat dit hen helpt bij de verwerking van het grote verlies. De gemeente heeft na de uitspraak beide ouders van het slachtoffer uitgenodigd voor een gesprek."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Muziekfestival Elektrum op landgoed Velder in Liempde.
Festival Elektrum duurt dit jaar slechts één dag Cultuur 15 minuten geleden
De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 1 uur geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 3 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 6 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 7 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek gisteren
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 19 apr, 14:00
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00