Afbeelding

Boxtel A1 pakt de dubbel

Algemeen

De bekerfinale Boxtel-Nieuwkuijk bij de A-jeugd werd aan het slot een ware thriller, afgelopen zaterdag op het terrein van Sint-Michielsgestel. Een verdiende  2-0 voorsprong van Nieuwkuijk werden door doelpunten van Rick van Hamond en goalie Tim van den Hoogen teniet gedaan. De daarop volgende strafschoppenserie werd door Boxtel ruimschoots gewonnen, met wederom de Boxtelse doelman in de hoofdrol.

Boxtel A1 kende een goed seizoen, en wist in de competitie eerder tweemaal te winnen van Nieuwkuijk in die competitie en behaalde het kampioenschap. Nieuwkuijk werd derde achter Boxtel en DSC uit Kerkdriel. In de finale van de KNVB-beker afgelopen zaterdag behaalde Boxtel echter geen enkel moment het niveau van het afgelopen competitie, en was Nieuwkuijk grotendeels de bovenliggende partij.

De Boxtelse toeschouwers leken zich er bij neer te leggen dat de beker naar Nieuwkuijk ging en zochten de uitgang al op. Maar de spelers van Boxtel dachten daar anders over en zorgde echter voor een stunt door alsnog te scoren in de 88e en 94e minuut waardoor de eindstand 2-2 werd.

In de strafschoppenserie stopte de Boxtelse doelman ook nog eens  twee strafschoppen, en werd zo de held van Boxtel. De daaropvolgende ontlading van spelers, staf en supporters in en langs het speelveld, leidde tot emotionele taferelen die sport zo mooi maken. Ook betekende deze finale de laatste jeugdwedstrijd van deze groep die volgend seizoen in zijn geheel word toegevoegd aan de selectie van het naar de vierde gedegradeerde RKSV Boxtel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 1 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 2 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 3 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 17 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 19 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 20 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 21 uur geleden