Afbeelding

Bouwplan Cronenborg in september 2016 klaar

Algemeen

Woonstichting Sint-Joseph en zorginstelling Cello hebben donderdag 28 januari het hoogste punt van bouwplan Cronenborg aan de Brederodeweg en het Zusterspad in hartje Boxtel gevierd. Op de plek van het vroegere woonzorgcentrum Emmaus verrijst een complex dat plaats gaat bieden aan 44 wooneenheden.

De feestelijke handeling bestond uit het plaatsen van een deksel op de toekomstige liftschacht. Die deksel was versierd met twee Nederlandse vlaggen. Na deze handeling, die werd verricht met behulp van een hijskraan, werden drie vlaggen in top gehesen door directeur-bestuurder Rob Dekker (Sint-Joseph), sectormanager Jeanette Dorresteijn (Cello) en directeur Lambèr Hendriks (bouwbedrijf Hendriks).

Plan Cronenborg is het derde complex dat op het Emmaus-terrein wordt gerealiseerd. Eerder waren dat de woongebouwen Elisabethsdael en Vinckenrode. Cronenborg omvat onder meer 27 studio's voor cliënten van Cello. Dat zijn voornamelijk ouderen met een verstandelijke beperking. Verder bestaat het gebouw uit dertien huurappartementen voor ouderen en vier patiowoningen.

Sint-Joseph gaat twee huizen op de derde etage verhuren als zogenaamde Buurwoningen. Dat zijn huizen die verhuurd worden aan buren die gezamenlijk willen verhuizen naar het nieuwbouwcomplex. Het hoeven niet per se buren te zijn; ook goede vrienden, familieleden of kennissen komen in aanmerking. De woonstichting beoordeelt aanmeldingen; criteria zijn opgenomen in de brochure.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 31 minuten geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 1 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 3 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 3 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 5 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 21 uur geleden