Afbeelding

Bouwen in laatste vakantieweek

Algemeen

De laatste week van de zomervakantie is aangebroken en dat betekent dat in diverse dorpen weer van alles te doen is voor de jeugd. In Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch worden ook weer allerlei bouwwerken gemaakt en spelletjes gedaan.

In Esch zijn de kinderen maandag al gestart. Al jarenlang wordt op een veld aan de Venakkers volop getimmerd en gebouwd. Tot en met woensdag 26 augustus staat bouwdorp Jesch in het teken van het thema 'Disco'. Zo verzorgt deejay Rob de muziek en knutselen de kinderen slingers van cd's. Hoofddoel van alle deelnemers is echter een hut in elkaar timmeren, met balkon, slaapkamer én dakkapel...

Buurtsport Boxtel neemt ook dit jaar het initiatief voor een Kindervakantieweek. Na jaren afwezigheid werd vorig jaar bij brede school De Wilgenbroek weer een driedaags programma voor de jeugd gehouden. En ook deze keer is er van woensdag 26 tot en met vrijdag 28 augustus van alles te beleven binnen het thema 'Cowboys en indianen'. Naast tipi's bouwen en kostuums maken zijn er ook allerlei sportieve activiteiten.

Op woensdag en donderdag zijn kinderen welkom van 09.30 tot 15.30 uur, de laatste dag is het programma van 13.00 tot 19.00 uur en wordt de Kindervakantieweek afgesloten met een 'Amerikaanse Get-Together' waarbij ook ouders welkom zijn. Meer informatie: aanmelden@buurtsportboxtel.nl.

Bootcamp. Dat is het thema van de Jeugdvakantieweek die tot en met vrijdag 28 augustus wordt gehouden in Liempde. De zevende editie van de Jeugdvakantieweek telt bijna 300 deelnemers en ging dinsdag om 09.30 uur van start. De activiteiten beginnen de komende dagen om 10.00 uur. In en rond Pius X is dagelijks tot 16.30 uur van alles te doen, zoals een bosspel, allerlei workshops en een avondspel (woensdag) voor de oudste deelnemers. Meer weten? www.jvwliempde.nl. Op de facebookpagina van nieuwsblad Brabants Centrum is een beeldverslag te zien met verschillende foto's van de eerste dag van de Jeugdvakantieweek in Liempde.

Het vakantiecomité Lennisheuvel organiseert al sinds jaar en dag de kindervakantieweek in het dorp. Bij gemeenschapshuis Orion zijn kinderen op woensdag 26 en donderdag 27 augustus welkom om bouwwerken te maken rond het thema 'Beroepen'. Elke deelnemer wordt ingedeeld bij een beroepsgroep zoals profvoetballer, piloot, campingeigenaar of autocoureur. Deelnemers uit groep 8 bouwen een woning voor de burgemeester.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 5 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 7 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 9 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 12 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 14 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 15 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 16 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00