09:51:58    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Thu 24 Dec 2015 10:07

Boekenbal wordt Boekenfeest

Lettergrootte: A- A+

Boekenbal wordt Boekenfeest

Op de foto: Frank Boeijen trad enkele jaren geleden op tijdens het Boekenpal in Podium Boxtel. In 2016 wordt in de theaterzaal aan de Burgakker het eerste Boekenfeest! gehouden. (Foto: Albert Stolwijk).

Na enkele jaren van afwezigheid in het Boxtelse culturele leven keert het traditionele boekenbal weer terug. Podium Boxtel is op zaterdag 12 maart het toneel van het Boekenfeest!.

Het thema van de 81e Boekenweek is 'Duitsland'. De initiatiefgroep wil aansluiten bij dat thema.  Zo is men op zoek naar een bekende schrijver die tijdens het boekenbal geïnterviewd wordt en wordt de avond aangekleed met muzikale intermezzo's en bijzondere uitvoeringen.

Boekenfeest! onderscheidt zich van het eerdere boekenbal door het aanloopprogramma dat al in februari start. Het programma bestaat uit een 'eetenleesmenu' en diverse optredens bij de plaatselijke horeca in Boxtel, Oisterwijk en Sint-Michielsgestel.

,,Op dit moment zijn we nog druk op zoek naar restaurants en winkeliers die deel willen nemen aan ons aanloopprogramma en het Boekenfeest!", zegt initiatiefnemer Jan van Gemert. ,,Als initiatiefgroep willen we het Boekenfeest! graag een grote impact laten hebben in Boxtel, Oisterwijk en Sint-Michielsgestel.

Hij vervolgt: ,,Het moet niet alleen maar een feestje zijn. Om die reden willen we de middenstand graag bij het evenement betrekken. Inmiddels hebben we ook contact gelegd met het Jacob Roelandslyceum om te kijken of de school onderdeel uit kan maken van het initiatief."

Het Boekenfeest! vindt op zaterdag 12 maart vanaf 20.00 uur plaats in Podium Boxtel. Toegangskaarten voor het literaire festijn kosten tien euro. Kaartverkoop bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) alsmede drogist Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).

Overige artikelen

Raad debatteert over bitterballen

Raad debatteert over bitterballen

JAN HERMENS

>>

Thu 13 Jun 2019 17:12

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Boxtelse klanken in Springprocessie Echternach

Een groep Boxtelse muzikanten nam dinsdag deel aan de zogeheten Springprocessie in het Luxemburgse Echternach. Veertien leden van seniorenorkest... >>

Thu 13 Jun 2019 14:14

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

Avondvierdaagse De Keistampers is van start

De jaarlijkse Avondvierdaagse van wandelsportvereniging De Keistampers is gister van start gegaan; lopers liepen een afstand van vijf of tien... >>

Wed 12 Jun 2019 11:02

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Waterschap na Pinksteren door met vrijmaken van De Dommel

Ondertussen is al een deel van het kanoverbod op rivier De Dommel ingetrokken. Alleen nog niet in Boxtel. Medewerkers van waterschap De Dommel... >>

Sat 08 Jun 2019 18:00

Advertenties