RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:32:38    dinsdag, 25 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Thu 24 Dec 2015 10:07

Boekenbal wordt Boekenfeest

Lettergrootte: A- A+

Boekenbal wordt Boekenfeest

Op de foto: Frank Boeijen trad enkele jaren geleden op tijdens het Boekenpal in Podium Boxtel. In 2016 wordt in de theaterzaal aan de Burgakker het eerste Boekenfeest! gehouden. (Foto: Albert Stolwijk).

Na enkele jaren van afwezigheid in het Boxtelse culturele leven keert het traditionele boekenbal weer terug. Podium Boxtel is op zaterdag 12 maart het toneel van het Boekenfeest!.

Het thema van de 81e Boekenweek is 'Duitsland'. De initiatiefgroep wil aansluiten bij dat thema.  Zo is men op zoek naar een bekende schrijver die tijdens het boekenbal geïnterviewd wordt en wordt de avond aangekleed met muzikale intermezzo's en bijzondere uitvoeringen.

Boekenfeest! onderscheidt zich van het eerdere boekenbal door het aanloopprogramma dat al in februari start. Het programma bestaat uit een 'eetenleesmenu' en diverse optredens bij de plaatselijke horeca in Boxtel, Oisterwijk en Sint-Michielsgestel.

,,Op dit moment zijn we nog druk op zoek naar restaurants en winkeliers die deel willen nemen aan ons aanloopprogramma en het Boekenfeest!", zegt initiatiefnemer Jan van Gemert. ,,Als initiatiefgroep willen we het Boekenfeest! graag een grote impact laten hebben in Boxtel, Oisterwijk en Sint-Michielsgestel.

Hij vervolgt: ,,Het moet niet alleen maar een feestje zijn. Om die reden willen we de middenstand graag bij het evenement betrekken. Inmiddels hebben we ook contact gelegd met het Jacob Roelandslyceum om te kijken of de school onderdeel uit kan maken van het initiatief."

Het Boekenfeest! vindt op zaterdag 12 maart vanaf 20.00 uur plaats in Podium Boxtel. Toegangskaarten voor het literaire festijn kosten tien euro. Kaartverkoop bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) alsmede drogist Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Huidtherapie Natasja fashion Kindertuin Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Zwanenberg adviesgroep 040Fit Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Geerts advies TopSlank Koppelmans Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Tiga