20:21:36    maandag, 03 augustus 2020
brabants centrum logo
Thu 24 Dec 2015 10:07

Boekenbal wordt Boekenfeest

Lettergrootte: A- A+

Boekenbal wordt Boekenfeest

Op de foto: Frank Boeijen trad enkele jaren geleden op tijdens het Boekenpal in Podium Boxtel. In 2016 wordt in de theaterzaal aan de Burgakker het eerste Boekenfeest! gehouden. (Foto: Albert Stolwijk).

Na enkele jaren van afwezigheid in het Boxtelse culturele leven keert het traditionele boekenbal weer terug. Podium Boxtel is op zaterdag 12 maart het toneel van het Boekenfeest!.

Het thema van de 81e Boekenweek is 'Duitsland'. De initiatiefgroep wil aansluiten bij dat thema.  Zo is men op zoek naar een bekende schrijver die tijdens het boekenbal geïnterviewd wordt en wordt de avond aangekleed met muzikale intermezzo's en bijzondere uitvoeringen.

Boekenfeest! onderscheidt zich van het eerdere boekenbal door het aanloopprogramma dat al in februari start. Het programma bestaat uit een 'eetenleesmenu' en diverse optredens bij de plaatselijke horeca in Boxtel, Oisterwijk en Sint-Michielsgestel.

,,Op dit moment zijn we nog druk op zoek naar restaurants en winkeliers die deel willen nemen aan ons aanloopprogramma en het Boekenfeest!", zegt initiatiefnemer Jan van Gemert. ,,Als initiatiefgroep willen we het Boekenfeest! graag een grote impact laten hebben in Boxtel, Oisterwijk en Sint-Michielsgestel.

Hij vervolgt: ,,Het moet niet alleen maar een feestje zijn. Om die reden willen we de middenstand graag bij het evenement betrekken. Inmiddels hebben we ook contact gelegd met het Jacob Roelandslyceum om te kijken of de school onderdeel uit kan maken van het initiatief."

Het Boekenfeest! vindt op zaterdag 12 maart vanaf 20.00 uur plaats in Podium Boxtel. Toegangskaarten voor het literaire festijn kosten tien euro. Kaartverkoop bij Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) alsmede drogist Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Programma Boxtel Centrum Bruist

Programma Boxtel Centrum Bruist

UPDATE - Vanwege de weersverwachtingen heeft coördinator Jordy van den Boer het activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist dit weekeinde wat... >>

Fri 31 Jul 2020 15:51

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

 Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol... >>

Fri 31 Jul 2020 12:10

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

Een 66-jarige Boxtelaar hoorde donderdag 30 juli een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden tegen zich eisen voor de rechtbank in... >>

Fri 31 Jul 2020 08:13

Middeleeuwse ijzerslakken in Liempde

Middeleeuwse ijzerslakken in Liempde

Bij het proefsleuvenonderzoek in de Liempdse pastorietuin wijzen zijn ijzerslakken gevonden. Mogelijk van een middeleeuwse smelterij. 

>>

Thu 30 Jul 2020 15:17

Klopjacht op reiger met vishaak loopt op niets uit

Klopjacht op reiger met vishaak loopt op niets uit

Bewoners van de Voetboog in Boxtel keken maandagavond vreemd op, toen zij een reiger op het dak van een carport zagen zitten. Normaal gesproken... >>

Tue 28 Jul 2020 09:49

Advertenties

TopSlank Remax-optimus Toverboom Filipe Huidtherapie buisman optiek Podium Boxtel EmielTechniek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Elan Bikes support Alfa Beleef Boxtel