Afbeelding

Blanca in beeld bij KBO Boxtel

Algemeen

De KBO Boxtel wil met KBO Liempde een activiteitencentrum voor 50-plussers starten. Een gedeelte van de vroegere wasserij Blanca op de hoek van de Baroniestraat en de Spoorstraat is hiervoor in beeld. Het pand was eerder in beeld als cultureel centrum, maar die plannen bleken onhaalbaar.

In het centrum moeten allerlei doe-activiteiten voor ouderen worden georganiseerd zoals yoga, koorrepetities, bloemschikken en houtbewerking. Hoewel de twee KBO's het initiatief hebben genomen voor de voorziening, moet deze toegankelijk worden voor álle 50-plussers in de gemeente Boxtel.

Niet alleen de KBO zal er activiteiten organiseren, ook mensen die zelf een leuk idee hebben kunnen er terecht. Volgens voorzitter Betsie van der Sloot van KBO Boxtel zijn de plannen concreet, maar zijn er nog wel wat hobbels te nemen. ,,Het gaat dan met name om de financiering", licht ze toe.

Wethouder Eric van den Broek gaf dinsdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering aan dat er ook infrastructurele problemen zijn bij de locatie. ,,We hopen deze op te kunnen lossen en zo een mooie voorziening voor ouderen te kunnen realiseren", reageerde Van den Broek op vragen van politieke partij D66.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 10 september

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 6 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 8 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 10 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 12 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 13 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 15 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03