RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:52:36    dinsdag, 25 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Sat 14 Oct 2017 11:35

BIN-site offline na data-lek

Lettergrootte: A- A+

BIN-site offline na data-lek

Op de foto: Nu de anonimiteit van tipgevers niet kan worden gewaarborgd, is de website van het Buurt Informatie Netwerk tijdelijk offline. (Afbeelding: gemeente Boxtel).

Het in januari van dit jaar gelanceerde Buurt Informatie Netwerk (BIN), waarin burgers anoniem verdachte situaties kunnen melden, is getroffen door een data-lek. Van een aantal aangesloten mensen in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn, tegen de afspraken in, de e-mailadressen bekend geworden bij de BIN-coördinator. ,,Heel wrang", concluderen beide burgemeesters, Mark Buijs en Jan Pommer.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de Boxtelse en Gestelse website van het Buurt Informatie Netwerk uit de lucht zijn gehaald. Burgemeester Buijs van de gemeente Boxtel en zijn collega Pommer van Sint-Michielsgestel betreuren de softwarefout. ,,Wanneer je als inwoner iets ziet dat niet in de haak is, is het van groot belang dat je dit anoniem kunt melden. Dan is het wrang als er juist in een website die daarvoor in het leven geroepen is, een data-lek zit."

Voor zover bekend is er met de anonimiteit van tipgevers naar de politie toe niets fout gegaan, stellen de burgemeesters. ,,Desondanks vinden wij en ook de politie dat de veiligheid van het BIN-netwerk nooit ter discussie mag staan. Daarom hebben we besloten de websites offline te halen tot een andere leverancier voor ons een goed beveiligde nieuwe site heeft ingericht."

De e-mailadressen van mensen die zich aangemeld hadden voor het BIN-netwerk zijn 'veilig gesteld'. ,,We hopen in november een doorstart te maken met ons BIN-netwerk. Want veiligheid is van ons allemaal, daar hebben we ook de ogen en oren van onze inwoners hard voor nodig", aldus Buijs en Pommer.

In de tussentijd kunnen een anonieme tip over criminaliteit worden doorgegeven via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefoonnummer 0800-7000.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Koppelmans Tiga Zwanenberg adviesgroep SNS Bank TopSlank Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Natasja fashion 040Fit Beleef Boxtel Kindertuin