RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:22:52    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Sat 14 Oct 2017 11:35

BIN-site offline na data-lek

Lettergrootte: A- A+

BIN-site offline na data-lek

Op de foto: Nu de anonimiteit van tipgevers niet kan worden gewaarborgd, is de website van het Buurt Informatie Netwerk tijdelijk offline. (Afbeelding: gemeente Boxtel).

Het in januari van dit jaar gelanceerde Buurt Informatie Netwerk (BIN), waarin burgers anoniem verdachte situaties kunnen melden, is getroffen door een data-lek. Van een aantal aangesloten mensen in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn, tegen de afspraken in, de e-mailadressen bekend geworden bij de BIN-coördinator. ,,Heel wrang", concluderen beide burgemeesters, Mark Buijs en Jan Pommer.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de Boxtelse en Gestelse website van het Buurt Informatie Netwerk uit de lucht zijn gehaald. Burgemeester Buijs van de gemeente Boxtel en zijn collega Pommer van Sint-Michielsgestel betreuren de softwarefout. ,,Wanneer je als inwoner iets ziet dat niet in de haak is, is het van groot belang dat je dit anoniem kunt melden. Dan is het wrang als er juist in een website die daarvoor in het leven geroepen is, een data-lek zit."

Voor zover bekend is er met de anonimiteit van tipgevers naar de politie toe niets fout gegaan, stellen de burgemeesters. ,,Desondanks vinden wij en ook de politie dat de veiligheid van het BIN-netwerk nooit ter discussie mag staan. Daarom hebben we besloten de websites offline te halen tot een andere leverancier voor ons een goed beveiligde nieuwe site heeft ingericht."

De e-mailadressen van mensen die zich aangemeld hadden voor het BIN-netwerk zijn 'veilig gesteld'. ,,We hopen in november een doorstart te maken met ons BIN-netwerk. Want veiligheid is van ons allemaal, daar hebben we ook de ogen en oren van onze inwoners hard voor nodig", aldus Buijs en Pommer.

In de tussentijd kunnen een anonieme tip over criminaliteit worden doorgegeven via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefoonnummer 0800-7000.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Word lid en geef extra steun aan negen evenementen

Word lid en geef extra steun aan negen evenementen

Brabants Centrum wordt vandaag eenmalig huis aan huis bezorgd, samen met een flyer en aanmeldformulier om lid te worden. De stichting bestaat 75... >>

Thu 18 Apr 2019 14:28

Esdoorn verdwijnt in rap tempo

Esdoorn verdwijnt in rap tempo

>>

Mon 15 Apr 2019 08:45

Boxtel's Harmonie verwelkomt lente

Boxtel's Harmonie verwelkomt lente

Met een gastoptreden van harmonie Oefening Baart Kunst uit Erp luidt Boxtel's Harmonie zaterdag 13 april het voorjaar muzikaal in. De gratis... >>

Sat 13 Apr 2019 10:58

De Proeftuin is een heerlijk feestje

De Proeftuin is een heerlijk feestje

Een mals puntje biefstuk smelt op je tong, afgeblust met een slokje sprankelende wijn. Je smaakpapillen zijn nog maar net van de ene sensatie... >>

Sat 13 Apr 2019 10:00

Museum Vekemans toont nieuwe collecties

Museum Vekemans toont nieuwe collecties

Museum Vekemans aan de Stationsstraat in Boxtel neemt in het weekend van zaterdag... >>

Fri 12 Apr 2019 11:05

Advertenties

Huidtherapie Geerts advies Doornmalen electro Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding