Nu de anonimiteit van tipgevers niet kan worden gewaarborgd, is de website van het Buurt Informatie Netwerk tijdelijk offline. (Afbeelding: gemeente Boxtel).
Nu de anonimiteit van tipgevers niet kan worden gewaarborgd, is de website van het Buurt Informatie Netwerk tijdelijk offline. (Afbeelding: gemeente Boxtel). Afbeelding: Gemeente Boxtel

BIN-site offline na data-lek

Algemeen

Het in januari van dit jaar gelanceerde Buurt Informatie Netwerk (BIN), waarin burgers anoniem verdachte situaties kunnen melden, is getroffen door een data-lek. Van een aantal aangesloten mensen in de gemeenten Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn, tegen de afspraken in, de e-mailadressen bekend geworden bij de BIN-coördinator. ,,Heel wrang", concluderen beide burgemeesters, Mark Buijs en Jan Pommer.

Vrijdagmiddag werd bekend dat de Boxtelse en Gestelse website van het Buurt Informatie Netwerk uit de lucht zijn gehaald. Burgemeester Buijs van de gemeente Boxtel en zijn collega Pommer van Sint-Michielsgestel betreuren de softwarefout. ,,Wanneer je als inwoner iets ziet dat niet in de haak is, is het van groot belang dat je dit anoniem kunt melden. Dan is het wrang als er juist in een website die daarvoor in het leven geroepen is, een data-lek zit."

Voor zover bekend is er met de anonimiteit van tipgevers naar de politie toe niets fout gegaan, stellen de burgemeesters. ,,Desondanks vinden wij en ook de politie dat de veiligheid van het BIN-netwerk nooit ter discussie mag staan. Daarom hebben we besloten de websites offline te halen tot een andere leverancier voor ons een goed beveiligde nieuwe site heeft ingericht."

De e-mailadressen van mensen die zich aangemeld hadden voor het BIN-netwerk zijn 'veilig gesteld'. ,,We hopen in november een doorstart te maken met ons BIN-netwerk. Want veiligheid is van ons allemaal, daar hebben we ook de ogen en oren van onze inwoners hard voor nodig", aldus Buijs en Pommer.

In de tussentijd kunnen een anonieme tip over criminaliteit worden doorgegeven via www.meldmisdaadanoniem.nl of telefoonnummer 0800-7000.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden