Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Bijen- en plantenmarkt in Boxtel

Algemeen

De verkoop van planten, kruiden, honing en imkerartikelen, zaden brengen en ruilen en informatie over het houden van bijen; Sint-Ambrosius organiseert op zondag 23 april vanaf 10.00 uur weer de jaarlijkse bijen- en plantenmarkt in en om de hal aan het Essche Heike. Bijzonder is dat deze dag de vernieuwde publieksruimte in de verenigingshal 't Raathuis officieel in gebruik wordt genomen.

Tijdens de bijen- en plantenmarkt wordt ook een nieuwe uitvinding gepresenteerd aan het publiek: een bijenkast van plexiglas. ,,Zo kunnen mensen van dichtbij zien hoe bijen in een kast leven. ", vertelt Derks. Daarnaast kunnen bezoekers talloze planten en kruiden inslaan op de markt. Een volledig overzicht is te vinden op www.bijeninboxtel.nl. Terwijl de Boxtel Cityband zorgt voor de muzikale omlijsting, is het mogelijk om langs kraampjes te struinen waar onder meer korven, houtsnijwerk, zalfjes, keramiek en etenswaren te koop worden aangeboden.

De markt duurt tot 15.00 uur; de toegang is gratis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 18 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 22 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen gisteren
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar gisteren
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 gisteren
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15