RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:32:13    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Thu 05 May 2016 20:42

Bierpompfeest in de zon

Lettergrootte: A- A+

Bierpompfeest in de zon

Door: Carry Dirkx

Alle ingrediënten voor een mooi bierpompfeest waren aanwezig: nieuwe inwoners, bijna bloeiende kastanjebomen, de pomp waar geen water maar 'louter bier' uit stroomde en…een stralende zon. De 51e editie van het Essche bierpompfeest, het feest waarbij nieuwe inwoners in het dorp welkom worden geheten, was dan ook een geslaagde.

Om 14.00 uur liepen 24 nieuwe inwoners van Esch in stoet, met een bloem op hun revers en een bierpul in de hand, richting bierpomp. Voorop ging het Sint-Willibrordusgilde, de burgemeester, wethouder en pastoor Grubben. De 24 nieuwelingen hadden er toen al een lunch opzitten en waren op weg naar het moment waar het om draait: het aanslaan van het biervat.

Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee kletste er zoals gebruikelijk op los en spoorde de nieuwe inwoners aan vooral actief deel te nemen aan de vele activiteiten in het dorp. Na een woordje van de burgemeester en de wethouder en de vendelgroet door het gilde, ging de tap open en werden de nieuwkomers uitgenodigd hun bierpul te vullen. Geert van Erp (53) was de eerste. ,,Ik had dorst en lustte er wel eentje", zei hij. Het bierpompfeest kon hij waarderen: ,,Ik wilde het meemaken. Als er iets georganiseerd wordt, is het leuk te gaan kijken." Na hem volgde de andere nieuwe inwoners, gevolgd door andere dorpelingen en passanten, want het bierpompfeest is al vijftig jaar een feest ter verbroedering.

Tijdens het bierpompfeest presenteerden verschillende verenigingen en ondernemers zich met een kraampje en was er live muziek. Vanavond gaat het feest door in de feesttent.

Op de foto: Burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren proost op de nieuwe Essche inwoners. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding