Afbeelding

Bieb Boxtel blijft op dezelfde plek

Algemeen

Al langere tijd is bibliotheek De Meierij bezig met een onderzoek naar de toekomst van de vestiging in Boxtel. Dinsdagochtend is aan het personeel medegedeeld dat de bibliotheek de komende jaren gevestigd blijft in het pand aan de Burgakker. Een eerder geplande verhuizing naar een kleiner pand in het centrum van Boxtel vindt geen doorgang.

,,Voorheen maakten we gebruik van het gehele pand. Inmiddels is de bibliotheek door de jaren heen geclusterd op de begane grond, waardoor we op zoek gingen naar een pand met minder vierkante meters waar we een bibliotheek voor de toekomst kunnen inrichten", licht Geja Olijnsma, interim-directeur van bibliotheek De Meierij toe. Na gesprekken met eigenaren van panden bleken de investeringskosten echter te hoog te zijn, waardoor is gekozen van een verhuizing af te zien. De bibliotheek wordt beperkt tot de begane grond. De gemeente Boxtel, eigenaar van het pand aan de Burgakker, voert momenteel gesprekken met partijen over de verhuur van de eerste verdieping.

De bibliotheek in Boxtel ontdoet zich zaterdag 16 april van overtollige huisraad en inventaris. Tijdens een 'cash & carry' worden tal van artikelen te koop aangeboden. De bibliotheek is vanwege deze openbare verkoop van 10.00 tot 14.00 uur geopend. Van kasten en bankjes, tot kerstversiering en woonaccessoires: er zal van alles worden aangeboden wat de bibliotheek zelf niet meer nodig heeft. Bezoekers dienen contant en gepast te betalen of hun vondsten af te rekenen met de pinpas. Ze moeten de spullen ook direct meenemen.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 14 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 1 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 2 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 17 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 18 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 21 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 22 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk gisteren
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport 22 apr, 08:07