Afbeelding
Peter de Koning

BHC wacht op definitief doorgaan defilé

Algemeen

Het Baanderherencollege (BHC) beslist om 16.30 uur of het defilé van vandaag, vrijdag 7 juni definitief door kan gaan. Het wel of niet plaatsvinden van de tocht met bijzondere voertuigen, houdt verband met de weersvoorspellingen: aan het einde van de middag wordt onweer verwacht. Mocht het doorgaan, dan begint de parade om 18.00 uur vanaf de Bosscheweg. Het galafeest gaat altijd door. Het Jacob-Roelandslyceum heeft morgen haar defilé.

Als het weer zich goed houdt, dan staan beide gala's van 'onze' middelbare scholen weer op het punt van beginnen. Vanavond, vrijdag 7 juni hebben de eindexamenleerlingen van Baanderherencollege bal en die van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) houden morgen groots feest. Op weg naar hun schoolgebouwen blijft het natuurlijk de grote vraag: welke spectaculaire, originele, mooie, humoristische of stijlvolle praalwagens mag het publiek langs de weg dit jaar aanschouwen?

Tractoren, grote Amerikaanse wagens, Tesla's, Ferrari's, bakfietsen, een helikopter, zelfs een ijscowagen: ieder jaar is er van alles te zien en beleven tijdens de verschillende parades van de leerlingen. Grootse en meeslepende voertuigen, maar ook kleine, ingetogen en humoristische manieren om naar het eindbal te gaan, blijken meermaals een traktatie voor het publiek. 

In het stralende middelpunt echter ziet zij voornamelijk de prachtig uitgedoste eindexamenleerlingen. Die van het Baanderherencollege starten vanaf 18.00 uur hun defilé vanaf de Bosscheweg via de Mgr. Wilmerstraat richting hun school aan de Baanderherenweg. 

Daags erna trekken de leerlingen van het JRL door de Boxtelse straten. Zij vertrekken vanaf de Schijndelseweg via de Europalaan richting hun schoolgebouw aan de Grote Beemd 3. De voertuigen vertrekken ongeveer tussen 19.00 en 21.00 uur. Bij aankomst op het JRL zijn er lakeien aanwezig om de leerlingen te helpen bij het uitstappen.

OP DE FOTO: Groots en meeslepend was de aankomst van deze leerling van het Baanderherencollege vorig jaar zeker. Het landbouwvoertuig waarop hij arriveerde, maakte een flinke indruk op het publiek langs de weg. Wat zal er dit jaar allemaal te zien zijn? (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 25 minuten geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 51 minuten geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 1 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 4 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 19 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 20 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 23 uur geleden