Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BHC-leerlingen restaureren eiken kruis

Algemeen

,,Het restaureren van het houtwerk vond ik de leukste uitdaging", vertelt Tjeu Broeders (16) uit Biezenmortel. De leerling van het Baanderherencollege (BHC) knapte het houten kruis op, dat vroeger achter het altaar schitterde in de eind jaren negentig gesloopte wijkkapel De Burcht aan de Van Hornstraat. Dinsdag werd het kruis geplaatst op een sokkel op de begraafplaats naast de voormalige Heilig Hartkerk.

Tjeu werd geassisteerd door klasgenoot Thomas Christ (15) uit Oisterwijk. Beiden zitten in het vierde jaar van de praktijkopleiding Bouwen, Wonen en Interieur aan het BHC. Het tweetal metselde ook zelf de sokkel waar het object op prijkt.

Het kruis, waar oorspronkelijk een houten corpus aan bevestigd was, werd na de sluiting van De Burcht in 1976 overgebracht naar de Heilig Hartkerk. Toen die vorig jaar sloot, ontfermde parochiaan Henk Renders zich over het kruisbeeld en zocht een nieuwe bestemming. ,,Het is zonde om er kachelhout van te maken. Nu heeft het kruis een mooi plekje op het kerkhof." (Foto: Albert Stolwijk).

Lees het volledige verhaal in de papieren editie van Brabants Centrum van donderdag 23 maart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 1 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 2 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 15 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 17 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 19 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 22 uur geleden