Janus Melis (links) en Frans Schelle werkten deze week aan de inrichting van de Hoogheemflat die wordt omgevormd tot huiskamer voor 55-plussers in de zeven Boxtelse flats. (Foto: Peter de Koning).
Janus Melis (links) en Frans Schelle werkten deze week aan de inrichting van de Hoogheemflat die wordt omgevormd tot huiskamer voor 55-plussers in de zeven Boxtelse flats. (Foto: Peter de Koning).

Bewoners Hoogheem krijgen huiskamer

Algemeen

Er is volop geklust, gesausd en geverfd op het adres Hoogheem 448 in de flat Leeuw. Allemaal door vrijwilligers van de Huurders Vereniging Hoogheem (HVH). Op Tweede Paasdag, maandag 28 maart, moet alles spic en span zijn en is de Huiskamer een feit. Een gezellig onderkomen voor alle 55-plussers van de zeven Hoogheemflats in Boxtel. Belangstellenden zijn op Tweede Paasdag tussen 11.00 en 15.00 uur welkom een kijkje te komen nemen. 

Het plan voor de inrichting van een huiskamer is ontstaan bij zorgverleners die het idee hadden om in een van de appartementen vier keer per jaar een koffieochtend te organiseren. Gebleken was dat er in de diverse flats veel alleenstaanden woonden. De Huurders Vereniging Hoogheem bracht het idee in praktijk met koffie en gebak in gemeenschapshuis De Rots, maar er kwamen weinig mensen op af. De vereniging hield vervolgens een enquête waaruit bleek dat er wél veel behoefte was aan een gemeenschappelijke ruimte en bedacht toen om een gezellige, toegankelijke huiskamer in te richten in één van de zeven flats.

De flat is ingericht met meubels die andere flatbewoners over hadden en beschikbaar hebben gesteld. Woonstichting Sint-Joseph plaatste onlangs een keukenblok. Ook de inrichting van de vergaderruimte en een aanschaf van een computer nam ze voor haar rekening.

Voorlopig wordt in de huiskamer gestart met twee koffie-ochtenden op dinsdag en donderdag en een kaart- of spelletjesmiddag op de woensdagmiddag. Voor koffie of thee wordt een kleine bijdrage van vijftig eurocent gevraagd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 13 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 17 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 19 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 20 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59