De oude palen maar met nieuwe slimme stoplichten. Deze moeten er voor zorgen dat het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vic. van Alphenlaan/Bosscheweg sneller kan oversteken. (Foto: Rens van den Elsen).
De oude palen maar met nieuwe slimme stoplichten. Deze moeten er voor zorgen dat het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vic. van Alphenlaan/Bosscheweg sneller kan oversteken. (Foto: Rens van den Elsen). Foto: Rens van den Elsen

Betere doorstroming door slimme stoplichten Vic. van Alphenlaan

Algemeen

Geen losse kabels meer die over de weg naar het stoplicht hangen. Het verkeer op het kruispunt Mgr. Wilmerstraat/Vicaris Van Alphenlaan/Bosscheweg stroomt sinds vandaag, vrijdag 5 juni, sneller door dankzij een update van de verkeersinstallatie.

De vervangen van de lichten was hoog nodig. Nadat begin dit jaar bleek dat de vele storingen niet meer op te lossen waren met een reparatie, moest een noodoplossing tijdelijk soelaas bieden.

Vrijdagochtend werd er dan ook hard gewerkt om de overlast voor het doorgaande verkeer op het kruispunt tot een minimum te beperken. Verkeersregelaars zorgden er voor dat auto's netjes om de hoogwerkers konden rijden, terwijl bovenin de lichtkasten werden vervangen.

Het verkeer moet nu beter doorstromen door de slimme stoplichten. De installatie leert dankzij verfijnde techniek zelf ook bij, zodat bij grote drukte de weggebruikers sneller over kunnen steken. Auto's hoeven nu ook niet meer te wachten tot het systeem zijn vaste 'rondje' heeft gemaakt. Als er nergens andere wagens staan, springt het stoplicht snel op groen.

MILJOEN

Het vervangen van de stoplichten op het kruispunt, is slechts het begin van een grotere vernieuwingsoperatie. In de begrotingsplannen die in het najaar van 2019 zijn gepresenteerd, kondigde de gemeente al aan dat tot en met 2023 alle verkeerslichten worden vervangen of gerepareerd. Daarvoor is een miljoen euro uitgetrokken. Omdat de plannen rond het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) nog niet voor 100 procent vast staan, worden niet alle verkeersinstallaties meteen aangepakt. Verschillende locaties hangen namelijk samen met de verandering in de verkeersstromen die PHS met zich mee gaat brengen.

In de afgelopen weken zijn ook de stoplichten op de Boxtelseweg bij Liempde vervangen. Daar konden automobilisten tijdelijk geen gebruik maken van de voorsorteerstroken richting Rijksweg A2.

Tekst: Rens van den Elsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: rens.vandenelsen@brabantscentrum.nl

Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 1 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 6 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 7 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 8 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 22 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 23 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd gisteren