Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Besluit over doorgaan Grote Eendentrek is morgenvroeg

Algemeen

Vanwege de weervoorspellingen wordt morgen, zondag 23 februari om 09.00 uur besloten of de Grote Eendentrek doorgaat. Dat maakte Stichting Openbaar Carnaval Boxtel (SOC) zojuist bekend tijdens de sleuteloverdracht. Houd daarvoor Brabants Centrum in de gaten. Mits de optocht doorgaat, staat publiek het volgende te wachten. 

Met veertien voorinschrijvingen lijkt de animo voor deelname aan de Grote Eendentrek iets minder groot dan vorig jaar, toen de optochtcommissie van Stichting Openbaar Carnaval (SOC) zeventien aanmeldingen ontving. Zagen toeschouwers in 2019 nog acht praalwagens voorbijtrekken, deze keer zijn dat er vijf. Zogeheten spontane deelnemers kunnen zich tot een uur voor aanvang inschrijven.

Op carnavalszondag 23 februari trekken de verschillende groepen vanaf 13.11 uur door het centrum. Zij stellen zich op de Fellenoord (loopgroepen) en de Dr. Van Helvoorstraat (praalwagens) op. De optocht kent vier categorieën waarin prijzen zijn te winnen: wagens, loopgroepen, muziek (orkesten) en spontane deelnemers. Na afloop maakt prins Donald VI de winnaars bekend tijdens het openluchtfeest Super-Markt, dat door SOC wordt georganiseerd in samenwerking met CV Nooit Gedacht.

Hedenavond, donderdag 20 februari, reikt de SOC de startnummers van de optocht tussen 19.00 en 20.15 uur uit. Dat gebeurt in café 't Hart van Boxtel aan de Markt. Daar kunnen ook zogeheten spontane deelnemers zich nog melden. Bovendien kunnen individuele carnavalsvierders en groepen die op het laatste moment besluiten deel te nemen aan de Grote Eendentrek voor aanvang van de stoet tussen 11.30 en 12.15 uur een startnummer ophalen in grand café Rembrandt (Rechterstraat).

Voorinschrijvingen optocht

W = wagen | L = loopgroep | M = muziek.

De Krentjes (L); Geen Drank Geen Klank (W); Echdweil (M); De Agterblijvers (W); De Walvissen (W); CV-Kittels (L); Un Bietje Meer (L); Gin Verstand (W); De Aggemarvanhuisaf Band (M); Sissy Girls (L); Buurtvrouwen (L); Red River Band (M); Buurtschap West (W); De Berryni's (L); jeugdprinsenwagen SOJC; prinsenwagen SOC met Ducktownband.

Foto: Peter de Koning

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jules Hameleers

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Freelance-redacteur

Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 2 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 16 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 18 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 23 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur gisteren
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30