Zestien tweepersoons slaapkamers staan klaar voor de opvang van vluchtelingen in het voormalige huis van de zusters oblaten. (Foto: Henk van Weert).
Zestien tweepersoons slaapkamers staan klaar voor de opvang van vluchtelingen in het voormalige huis van de zusters oblaten. (Foto: Henk van Weert).

Beddengoed nodig in opvanghuis

Algemeen

Alles is in gereedheid om vluchtelingen op te vangen in het voormalige zustershuis van de oblaten aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. 32 bedden staan opgemaakt klaar met een tasje voor producten voor persoonlijke verzorging. Wel beschikt de Assumptie-Stichting, die het pand beschikbaar stelt, nog graag over extra beddengoed. 

Vrijdag 9 oktober konden belangstellenden een kijkje nemen in het leegstaande opvanghuis dat zestien slaapkamers en enkele gemeenschappelijke ruimten telt. ,,We zijn klaar om vluchtelingen te ontvangen", vertelde directeur Sjaak Beirnaert van de Assumptie-Stichting. ,,De vraag is niet óf, maar wanneer een beroep op ons wordt gedaan. Dinsdag heeft het gemeentebestuur duidelijkheid over de financiële afwikkeling en we denken dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA - red.) woensdag of donderdag aan de bel zal trekken."

Over medewerking om het gebouw klaar te maken voor opvang van vluchtelingen heeft Beirnaert naar eigen zeggen niet te klagen. ,,Er hebben zich ruim dertig vrijwilligers gemeld om mee te helpen. Daarnaast stelt elektronicawinkel Rickelman een extra wasmachine en -droger beschikbaar. De Vincentiusvereniging heeft aangeboden de bewoners straks van kleding te voorzien. En de Hema heeft beddengoed geschonken; net als diverse particulieren overigens." Maar met name extra lakens en kussenslopen zijn nog welkom. 

Voor de zeventien tienermeisjes uit Eritrea die sinds twee weken op De Kleine Aarde verblijven, is inmiddels een dagprogramma opgesteld, vertelde Kees de Rouw van Buro Nieuwkomers, onderdeel van welzijnsorganisatie ContourdeTwern, tijdens de open dag in het vroegere zustershuis. ,,Sportschool Tiga gaat bewegingslessen verzorgen en ook vinden taal- en handwerklessen plaats."

Mensen die beddengoed voor het opvanghuis beschikbaar willen stellen kunnen mailen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden