RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:34:04    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Fri 09 Oct 2015 16:20

Beddengoed nodig in opvanghuis

Lettergrootte: A- A+

Beddengoed nodig in opvanghuis

Op de foto: Zestien tweepersoons slaapkamers staan klaar voor de opvang van vluchtelingen in het voormalige huis van de zusters oblaten. (Foto: Henk van Weert).

Alles is in gereedheid om vluchtelingen op te vangen in het voormalige zustershuis van de oblaten aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. 32 bedden staan opgemaakt klaar met een tasje voor producten voor persoonlijke verzorging. Wel beschikt de Assumptie-Stichting, die het pand beschikbaar stelt, nog graag over extra beddengoed. 

Vrijdag 9 oktober konden belangstellenden een kijkje nemen in het leegstaande opvanghuis dat zestien slaapkamers en enkele gemeenschappelijke ruimten telt. ,,We zijn klaar om vluchtelingen te ontvangen", vertelde directeur Sjaak Beirnaert van de Assumptie-Stichting. ,,De vraag is niet óf, maar wanneer een beroep op ons wordt gedaan. Dinsdag heeft het gemeentebestuur duidelijkheid over de financiële afwikkeling en we denken dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA - red.) woensdag of donderdag aan de bel zal trekken."

Over medewerking om het gebouw klaar te maken voor opvang van vluchtelingen heeft Beirnaert naar eigen zeggen niet te klagen. ,,Er hebben zich ruim dertig vrijwilligers gemeld om mee te helpen. Daarnaast stelt elektronicawinkel Rickelman een extra wasmachine en -droger beschikbaar. De Vincentiusvereniging heeft aangeboden de bewoners straks van kleding te voorzien. En de Hema heeft beddengoed geschonken; net als diverse particulieren overigens." Maar met name extra lakens en kussenslopen zijn nog welkom. 

Voor de zeventien tienermeisjes uit Eritrea die sinds twee weken op De Kleine Aarde verblijven, is inmiddels een dagprogramma opgesteld, vertelde Kees de Rouw van Buro Nieuwkomers, onderdeel van welzijnsorganisatie ContourdeTwern, tijdens de open dag in het vroegere zustershuis. ,,Sportschool Tiga gaat bewegingslessen verzorgen en ook vinden taal- en handwerklessen plaats."

Mensen die beddengoed voor het opvanghuis beschikbaar willen stellen kunnen mailen

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Proef Culinair Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen