Afbeelding

Beach Break, groter dan ooit...

Algemeen

Plaatsbewijzen die binnen een half uur uitverkocht zijn. Het lijken bijna taferelen rond de kaartverkoop van grote concerten, maar ook de Beach Break in Boxtel was dit jaar in no time helemaal vol. Liefst 73 teams meldden zich aan en daarmee kan de organisatie van het beachvolleybaltoernooi het grootste deelnemersaantal in de bestaansgeschiedenis noteren.

Naast het sporten speelt ook muziek een grote rol tijdens het evenement. En met lokale bands én de bekende groep The Partysquad op het programma, belooft ook dit weer een groot feest te worden.

De zevende editie van de Beach Break wordt op zaterdag 25 en zondag 26 juni gehouden op de Markt in Boxtel. Het beachvolleybaltoernooi kent dit jaar een aantal veranderingen. Zo moest gezocht worden naar een nieuwe hoofdsponsor nadat de Rabobank aangaf te stoppen als sponsor.

Deze werd gevonden in Dijkhuizen Elektrotechniek. 73 teams is een absoluut record. Het hoge aantal deelnemende ploegen kon worden toegelaten door een nieuwe samenstelling van de poules. Als dit slaagt, kunnen volgend jaar nóg meer Boxtelse sportliefhebbers zich aanmelden. Normaliter schrijft de organisatie eerdere deelnemers aan met de oproep zich weer aan te melden, deze keer koos organisator Jip van Krieken voor een andere aanpak. ,,Op een speciale website was er een open inschrijving", licht hij toe. ,,Deze website ging op een bepaalde dag online en binnen een half uur ontplofte mijn telefoon door de vele aanmeldingen. We zaten meteen helemaal vol; het was een gekkenhuis." 

Als vanouds staat het evenement op zaterdagavond in het teken van muziek. Dit jaar verzorgen lokale namen als Sophie Francis en Cashmere Jaxx een optreden. Voorts zijn Reno Hills en deejay Easttown te horen en de publiekstrekker is The Partysquad, bekend van meerdere Top 40-hits en optredens op verschillende festivals. 

De organisatie is momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen voor het beachvolleybaltoernooi. ,,We gaan er weer voor een mooi en gezellig evenement neer te zetten. Want de Beach Break hoort écht bij Boxtel."

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 16 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 9 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 16 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 17 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 18 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46